Καμία ανοχή στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ, ζητούν οι πολιτικοί αρχηγοί

Μετά τους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη που δήλωσαν σύμφωνοι στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, Τσίπρας, Καμμένος και Παπαρήγα εκτοξεύουν τα βέλη τους και ζητούν παραδειγματική τιμωρία για τη αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για εμπαιγμό και εξαπάτηση του ελληνικού λαού με την προσπάθεια συγκέντρωσης των ευθυνών σε ένα πρόσωπο, εκείνο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση  υποστηρίζοντας ότι «επιχειρεί να ”πειράξει” την ίδια την έρευνα περιορίζοντάς την σε ένα μόνο πρόσωπο, ώστε να γλιτώσει η κυβέρνηση από τη διάλυση της όποιας εναπομείνασας ηθικοπολιτικής διάστασής της».

Χαρακτηρίζει την υπόθεση ως «ένα από μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, που συνδέεται άμεσα με τη διαφθορά, την ελεγχόμενη ανομία, την εκτεταμένη φοροδιαφυγή που χαρακτήριζαν τη λειτουργία του δικομματικού πολιτικού συστήματος των τελευταίων δεκαετιών, επιχειρείται να περιοριστεί στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου».  Και διερωτάται αν ο κ. Βενιζέλος «που υπεξαίρεσε επί μήνες τη λίστα δεν έχει ευθύνες; Το γεγονός ότι η αλλοίωση των στοιχείων της λίστας έγινε επί πρωθυπουργίας του Γ. Παπανδρέου τον καθιστά άμοιρο ευθυνών; Δεν γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός το περιεχόμενο της λίστας; Η Ν.Δ και ο κ Σαμαράς δεν γνώριζαν πριν και μετά τις εκλογές για την ύπαρξη της λίστας; Γιατί συνέβαλαν με τη στάση τους στην προσπάθεια να αποσιωπηθεί η υπόθεση;».

Για σαπίλα του πολιτικού συστήματος έκανε λόγο η Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ζητώντας να μην υπάρξει παραγραφή και ατιμωρησία… «Καμιά παραγραφή, να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, να υπάρχει τιμωρία μέσα κι έξω από την Βουλή…Για το συνταγματικό κώλυμα που υπάρχει, δεν μπορεί να περιμένουμε πότε θα γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος, δεν μπορεί να υπάρξει παραγραφή ούτε μιας μέρας. Με την έννοια αυτή, θεωρούμε ότι δεν αρκεί η διαδικασία τιμωρίας των σημερινών ενόχων. Πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις, όταν κάτι βγαίνει στην δημοσιότητα, γιατί τα περισσότερα μένουν κρυφά, να υπάρχει άμεση και αποφασιστική αντίδραση και τιμωρία», κατέληξε .

Τη σύλληψη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ζήτησε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος …«Ο κ. Παπακωνσταντίνου και αυτή η συμμορία έπρεπε ήδη να έχει συλληφθεί. Απλά αυτή είναι η πρώτη φορά που δεν κατάφεραν να το κρύψουν».