Αλβανοί διακινητές ναρκωτικών συνελήφθησαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Με πολυτελή αυτοκίνητα περνούσαν τα σύνορα της Αλβανίας προς την Ελλάδα μεταφέροντας ολόκληρα φορτία κάνναβης…  Η δράση τους τελείωσε όταν σε μικρή απόσταση από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην περιοχή του Καλπακίου Ιωαννίνων, αστυνομικοί τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έναν έλεγχο ρουτίνας.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου έκανε όπισθεν στην προσπάθεια να διαφύγει. Τραυμάτισε έναν αστυνομικό και να προκαλέσει ζημιές σε ένα περιπολικό. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο Αλβανούς και μία γυναίκα, οι οποίοι μετέφεραν 69 κιλά και 845 γραμμάρια κάνναβης.

Στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, σε μικρή απόσταση από το Καλπάκι, όπου εντοπίστηκε το φορτίο, συνελήφθη ένα ακόμη ζευγάρι Αλβανών, ως συνεργοί των μεταφορέων. Προπορεύονταν με άλλο επιβατικό όχημα για να ενημερώνουν τους συνεργάτες τους για τα αστυνομικά μπλόκα.

Κάποιοι από τους διακινητές είχαν εκτίσει ποινή φυλάκισης, για παρόμοιες πράξεις, τις οποίες είχαν διαπράξει στο παρελθόν. Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.