Ελλάδα: 2.000.000 ηλεκτρονικές διευθύνσεις πουλούσε Ουκρανός χάκερ

Πάνω από 2.000.000 εγγραφές δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όχι μόνο κατείχε, αλλά και πουλούσε ο «χάκερ» που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, μετά από πολύμηνη παρακολούθηση.

Ο 47χρονος ημεδαπός από την Ουκρανία, συνελήφθη σε προάστιο της Αττικής από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Κατείχε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – emails και τα πουλούσε σε ψηφιακά αρχεία , χωρίς να έχει υποβάλλει την προβλεπόμενη γνωστοποίηση στην αρμόδια Αρχή. Σε κατάστημα που διατηρεί ο δράστης στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι χωρητικότητας 250, 300, 1000, 15.000 και 1.500 GB αντίστοιχα.

Καταγγελία είχε κάνει ιδιώτης σχετικά με αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην θυρίδα του, τα οποία προέτρεπαν στην αγορά υπηρεσίας μαζικής αποστολής διαφημιστικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έναντι αμοιβής.

Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, που πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία, διενεργήθηκε μεθοδική ψηφιακή έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ταυτοποιήθηκε ο 47χρονος ως ο αποστολέας των επίμαχων μηνυμάτων.