Νικόλας: Χρειάζεται ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο αντιμετώπισης των στρεβλώσεων της κυπριακής οικονομίας

Νικόλας: «Χρειάζεται ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο αντιμετώπισης των στρεβλώσεων της κυπριακής οικονομίας»

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σήμερα συνάντηση με το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου (ΣΟΑΚ), στο πλαίσιο των επαφών του Συμβουλίου για τη διαμόρφωση της μεγάλης στρατηγικής μελέτης για την οικονομία της Κύπρου.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαδόπουλος προέβη στην εξής δήλωση:

«Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να συζητήσουμε με το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας για τη μελέτη που ετοιμάζουν σε σχέση με το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της κυπριακής Οικονομίας.

Είναι κάτι που θεωρούμε ως Δημοκρατικό Κόμμα, αποτελεί αναγκαιότητα για να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές προκλήσεις που παρουσιάζονται στην κυπριακή οικονομία λόγω της οικονομικής κρίσης, λόγω της πανδημίας αλλά αυτό που είναι ακόμη πιο σημαντικό είναι ο καταρτισμός ενός μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου σχεδίου, αντιμετώπισης των στρεβλώσεων της κυπριακής οικονομίας, έτσι ώστε να γίνει η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική, πιο παραγωγική, για να μπορέσουμε όλοι να δούμε οφέλη από αυτή την ανάπτυξη.

Ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο είναι κάτι που απουσίαζε τα προηγούμενα χρόνια εξ ού και δυστυχώς αντιμετωπίσαμε τις ιδιαίτερες δυσκολίες των προηγούμενων ετών.

Είναι για αυτόν ακριβώς το λόγο που χαιρόμαστε που βλέπουμε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται ένας σωστός σχεδιασμός και ακούγονται εισηγήσεις από διάφορες κοινοβουλευτικές ομάδες για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά για ένα καλύτερο αύριο για την Κύπρο, τον τόπο και τον λαό μας.»