ΗΠΑ: Ναυαγοσώστης κέρδισε μέσα σε έναν χρόνο 392.000 δολάρια

Ξέρετε καλό κολύμπι και πρώτες βοήθειες; Τότε δεν έχετε παρά να διεκδικήσετε μία θέση ναυαγοσώστη στο Λος Άντζελες. Όπως αναφέρει το περιοδικό «Forbes», οι ναυαγοσώστες στην Καλιφόρνια πληρώνται αδρά: ετησίως μπορεί να βγάλουν από διακόσιες έως τριακόσιες χιλιάδες δολάρια. Εκτός από τον βασικό μισθό, προσθέστε τις υπερωρίες και τα φιλοδωρήματα.

Ο Φερνάντο Μπουατέ, ως επικεφαλής ναυαγοσώστης, ήταν ο καλύτερα αμειβόμενος για το 2019: Εβαλε στην τσέπη του σχεδόν 392 χιλιάδες δολάρια το 2019. Την ίδια χρονιά, επτά ναυαγοσώστες γέμισαν τον κουμπαρά τους με 300 χιλιάδες δολάρια και 82 ναυαγοσώστες με 200.000 δολάρια. Συνολικά, 31 ναυαγοσώστες στο Λος Άντζελες κέρδισαν από 50 χιλιάδες έως 131.493 δολάρια μέσα σ΄ένα χρόνο. Η έρευνα του Forbes διαπίστωσε επίσης ότι τα υψηλά κέρδη δεν συνδέονταν απαραίτητα με τους πιο ηρωικούς υπαλλήλους.

Πολλοί από τους ναυαγοσώστες που κέρδισαν το «Μετάλλιο της Αξίας» για την ανδρεία που επέδειξαν σώζωντας ανθρώπινες ζωές, δεν ανήκουν στην κατηγορία των καλύτερα αμειβόμενων εργαζομένων. Για παράδειγμα, όπως αναφέρει το περιοδικό «Forbes», ο Έντουαρντ «Νικ» Μάκο – ένας ειδικός ναυαγοσώστης που κέρδισε το «Μετάλλιο της Αξίας» το 2020 έλαβε ως μπόνους 134.144 δολάρια για τις υπηρεσίες του.