Νικόλας: Δύο πολιτικοί σχηματισμοί φτιάχτηκαν με αποκλειστικό στόχο να πλήξουν το ΔΗΚΟ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νίκολας Παπαδόπουλος, σε δήλωσή του προέβη σε αποτίμηση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών.

«Έληξε μια πολύ δύσκολη εκλογική μάχη για το ΔΗΚΟ, με δεδομένο το γεγονός ότι από το 2016 μέχρι σήμερα, δύο πολιτικοί σχηματισμοί φτιάχτηκαν με αποκλειστικό στόχο να το πλήξουν.»

Η δήλωση του Νικόλα Παπαδόπουλου:

Ο κυπριακός λαός μίλησε.

Θα ήθελα κατ’ αρχάς

  • να ευχαριστήσω θερμά τους ψηφοφόρους που μας τίμησαν με την ψήφο τους,
  • να ευχαριστήσω θερμά τους υποψήφιους που έχουν τιμήσει το ψηφοδέλτιο του κόμματος με τη συμμετοχή τους,
  • να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη, τους εθελοντές και τους φίλους του Κόμματος που εργάστηκαν σκληρά, όλους αυτούς τους μήνες και μάλιστα κάτω από τις ιδιάζουσες συνθήκες της πανδημίας.

Έληξε μια πολύ δύσκολη εκλογική μάχη για το ΔΗΚΟ, με δεδομένο το γεγονός ότι από το 2016 μέχρι σήμερα, δύο πολιτικοί σχηματισμοί φτιάχτηκαν με αποκλειστικό στόχο να το πλήξουν.

Σε κάθε περίπτωση, αναγνωρίζουμε ότι το αποψινό αποτέλεσμα δεν είναι καλό για το ΔΗΚΟ, καθώς είχαμε απώλεια 3 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

Παρόλα αυτά, σημειώνουμε ως σημαντικό το γεγονός το ότι φαίνεται το ΔΗΚΟ να εκλέγει 9 έδρες. Όσες είχαμε εκλέξει και το 2016. Η επανεκλογή 9 εδρών διατηρεί τον ρυθμιστικό ρόλο του ΔΗΚΟ και στη νέα Βουλή.

Αναμφίβολα, θα θέλαμε η διατήρηση των εδρών να συνοδευόταν και με διατήρηση ή και αύξηση των ποσοστών μας. Το γεγονός ότι δεν πετύχαμε κάτι τέτοιο, ασφαλώς μας λυπεί και μας προβληματίζει. Έχουμε καθήκον να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα, με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και ειλικρίνεια και να λάβουμε τις αποφάσεις που χρειάζονται προκειμένου να προχωρήσουμε στις δύσκολες προκλήσεις που περιμένουν τη χώρα μας.

Για το σκοπό αυτό, προτίθεμαι τις επόμενες μέρες να συγκαλέσω συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.

Το ΔΗΚΟ συμπλήρωσε πριν μερικές μέρες 45 χρόνια ζωής. Με αυτοπεποίθηση για όσα πετύχαμε στο παρελθόν. Με πίστη στην ορθότητα των αρχών και των θέσεων μας. Θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε με συνέπεια και υπευθυνότητα, εντός και εκτός βουλής.

Και μαζί μας θα πορευτεί ο περήφανος ΔΗΚΟικός κόσμος.