Αβέρωφ: Η κοινωνία επέλεξε σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αποδοκίμασε τον ανεύθυνο λαϊκισμό

Αβέρωφ: Η κοινωνία επέλεξε σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αποδοκίμασε τον ανεύθυνο λαϊκισμό

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, προέβη σε δηλώσεις έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πινδάρου.

«Σήμερα οι πολίτες μίλησαν. Η κοινωνία επέλεξε σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αποδοκίμασε τον ανεύθυνο λαϊκισμό. Αποφάσισε για το αύριο της χώρας μας, με ακόμη μια φορά πρωταγωνιστή τον ΔΗΣΥ.

Η Δημοκρατία έλαμψε σε μια άψογη διαδικασία. Ευχαριστώ θερμά τους συμπολίτες μας, που μας εμπιστεύθηκαν για μια ακόμη φορά. Τους ευχαριστώ που άντεξαν την πρωτόγνωρη ένταση της προεκλογικής. Που αναγνώρισαν την προσπάθειά μας. Θέλω να τους διαβεβαιώσω πως η ψήφος τους, αποτελεί για εμάς μεγάλη ευθύνη. Συνεχίζουμε με τα μανίκια πάνω γιατί έχουμε μπροστά μας πολλές και μεγάλες προκλήσεις. Να εφαρμόσουμε και να ψηφίσουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Να υλοποιήσουμε εθνικό σχέδιο ανάκαμψης, να φτιάξουμε την Κύπρο του αύριο για τους νέους μας», είπε.

«Πάνω απ’ όλα όμως να δώσουμε τη μάχη για τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη που μας αξίζει. Αυτό το κόμμα ιδρύθηκε από τον ιστορικό μας ηγέτη, Γλαύκο Κληρίδη. Δύναμη σύνεσης και σωφροσύνης για να είναι πάντα (σ.σ το κόμμα) στην πρώτη γραμμή, με γνώμονα το καλό της πατρίδας μας, από αύριο παραμερίζουμε τις διαφορές και απευθύνουμε μήνυμα συνεννόησης. Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους. Όσα μας ενώνουν, υπερισχύουν.

Με αυτά επιλέγουμε να πολιτευόμαστε. Θα ήθελα να απευθυνθώ και στον κόσμο της παράταξης που δεν μας ψήφισε σήμερα. Κατανοούμε τους λόγους τους και αφουγκραζόμαστε τα μηνύματά τους. Πιάνουμε δουλειά από αύριο, να φέρουμε πίσω όσους απομακρύναμε και να δικαιώσουμε όσους μας στήριξαν».

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους εκλεγέντες και τα κόμματα που μπήκαν στη Βουλή.

Ευχαρίστησε τον στενό του συνεργάτη, Χάρη Γεωργιάδη και όλους τους συνεργάτες του για την προσπάθεια. Τα στελέχη, τα μέλη, τους υποψηφίους, τους φίλους του κόμματος που έδωσαν ίσως, την πιο δύσκολη μάχη από την ίδρυση του κόμματος.

Ευχαριστίες απηύθυνε και προς την Κυβέρνηση που διαχειρίστηκε μια παγκόσμια πανδημία, όπως είπε και έβγαλε τη χώρα από το μνημόνιο. Ευχαρίστησε επίσης τον ΥΠΕΣ και τον Έφορο Εκλογής και όλους όσους εργάστηκαν.