Νικολάου: Η Κυβέρνηση έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα διαφθοράς

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, στην εκπομπή “Ενημέρωση” του Άλφα, μίλησε για την υπόθεση του ΤΕΠΑΚ και του Ωκεανογραφικού αλλά και για το νομοσχέδιο παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός έδωσε συγχαρητήρια στην ανακριτική ομάδα στην Λεμεσό γιατί  σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα συγκέντρωσαν υλικό και θα καταχωρηθεί στο δικαστήριο εντός τον ημερών. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι από πλευρά πολιτικής ηγεσίας και κυβέρνησης δεν θα ύπαρξη και δεν υπήρξε παρέμβαση στο θέμα και πως θα περιμένουμε την έκθεση που θα υποβληθεί στον Αρχηγό της Αστυνομίας και θα μπορούν να υπάρξουν κάποια συμπεράσματα.

Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών, ο κ. Νικολάου τόνισε ότι η πολιτεία έχει υποχρέωση να πάρει μέτρα για την ασφάλεια του πολίτη στα θέματα όπως το οργανωμένο έγκλημα, εμπορεία ναρκωτικών και γενικά παράνομων δραστηριοτητων. Το συγκεκριμένο εργαλείο, όπως αναφέρει ο ίδιος ο Υπουργός είναι πολύ αποφασιστικό για καταστολή και διερεύνηση παράνομων πράξεων για την ασφάλεια των πολιτών. Η παρακολούθηση θα γίνεται με διάταγμα του δικαστηρίου, θα γίνεται από συγκεκριμένο πρόσωπο σε συγκεκριμένο χρόνο και για συγκεκριμένη περίπτωση ενώ είπε πως έχει συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα στην Βουλή, κάποιοι έκαναν κάποιες παρατηρήσεις για το θέμα και έχουν ενσωματωθεί. “Θέλω να πιστεύω ότι στην Βουλή θα γίνει περαιτέρω συζήτηση για το θέμα” ανέφερε.

Ερωτηθείς για την διαφθορά στην Κύπρο και πως θα την περιορίσουμε, ο κ. Νικολάου επισήμανε ότι η κυβέρνηση έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να διερευνηθούν συγκεκριμένες υποθέσεις και ήταν τεράστια η συμβουλή του Γενικού Εισαγγελέα της Αστυνομίας και του Γενικού Ελεγκτη.

Για τον δρόμο Πάφος – Πόλης Χρυσοχούς, σημείωσε ότι ο γενικός ελεγκτής έχει την δική του άποψη, θεωρούμε ότι ο περιορισμών των κριτηρίων για την υλοποιήσει ενός έργο, σε ένα που είναι η βιωσιμότητα του, δεν μπορεί να είναι ο σκοπός.