ΔΗΣΥ: Ο ΠτΔ πρέπει να συνεχίσει στον μεγάλο στόχο που έχουμε μπροστά μας

Σε ανακοίνωση Τύπου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, έκανε αναφορά για τον “πολιτικό θόρυβο για προεκλογικές σκοπιμότητες συνεχίζεται χωρίς να βλέπουμε την ουσία του Κυπριακού και τις προσπάθειες του ΠτΔ”.

Συγκεκριμένα,αναφέρθηκε στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοιηθεί σήμερα λέγοντας ότι είναι “η πρώτη Γενική Συνέλευση μετά την διάσκεψη του Κραν Μοντανά όπου κατορθώσαμε για πρώτη φορά να μπει επιτακτικά το κρίσιμο θέμα της Ασφάλειας των Κυπρίων, δηλαδή να καταργηθούν Εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας και να αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός”.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει στην Γενική Συνέλευση και θα ενημερώσει όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών για την άρνηση της Άγκυρας για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, αλλά και για την ανάγκη να συνεχίσουμε την προσπάθεια στηριζόμενοι στο γενικό πλαίσιο που κατέθεσε ο ίδιος ο γγ των Ηνωμένων Εθνών” αναφέρει.

Παράλληλα σημειώνει ότι “ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Γκουτέρες, όπου θα επαναβεβαιώσει την ετοιμότητα της Ελληνικής Κυπριακής πλευράς, αλλά και την ανάγκη να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία ούτως ώστε μέσα από καλή προετοιμασία να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε λύση”.

“Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να συνεχίσει στον μεγάλο στόχο που έχουμε μπροστά μας” σημειώνει.