Νηπιαγωγός έκλεψε 72χρονη

Μία 30χρονη νηπιαγωγός από την Επισκοπή, φέρεται να είναι η γυναίκα που έκλεψε 72χρονη, με ένα, πραγματικά, πρωτότυπο τέχνασμα.

Η νηπιαγωγός παρουσιάστηκε στην ηλικιωμένη ως εγγονή της και κατάφερε να της αποσπάσει 30 χιλιάδες ευρώ. Η επαφή έγινε τηλεφωνικά. Η νηπιαγωγός είπε στην ηλικιωμένη ότι χρειάζεται κατεπειγόντως χρήματα , 20.000 ευρώ για να υποβληθεί σε εγχείριση στο εξωτερικό. Θα της έστελνε, είπε, δικό της άνθρωπο για να παραλάβει τα χρήματα. Άγνωστο πως, η 72χρονη πείστηκε. Συνεργός της νηπιαγωγού, πήρε τα χρήματα .

Μία ημέρα αργότερα, η «εγγονή» ξαναπήρε τηλέφωνο την ηλικιωμένη, της είπε ότι η επέμβαση πήγε καλά, θα χρειαζόταν όμως ακόμη 10.000 ευρώ  για τα έξοδα θεραπείας και την επιστροφή στην Κύπρο. Η εύπιστη γυναίκα και πάλι έπεσε στην παγίδα.

Την περασμένη Παρασκευή, η πραγματική εγγονή, η οποία ζει στη Λάρνακα, τηλεφώνησε στη γιαγιά της, η οποία, το πρώτο φυσικά που τη ρώτησε ήταν για την υγεία της. Όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί, ενημέρωσαν την αστυνομία, η οποία και έφτασε στα ίχνη της νηπιαγωγού.

Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες, εναντίον της όμως θα εκδοθεί ένταλμα κράτησης. Ο συνεργός της «ταξιτζής» αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν είναι επαρκώς στοιχειοθετημένα τα αδικήματα εναντίον του.