Η Κύπρος μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τις επόμενους δύο μήνες, δηλώνει ο Βάσος Σιαρλή

Η κυπριακή κυβέρνηση έχει κάνει «όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην έχει κανένα πρόβλημα στο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της τους δύο επόμενους μήνες», δήλωσε αργά χθες το βράδυ από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή.

Τη δήλωση, την οποία έκανε σε συνέντευξη τύπου, μετά τη σύνοδο του Ecofin, μετέδωσε το Dow Jones Newswires. Τις δηλώσεις του κ. Σιαρλή, επιβεβαίωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, ΄Ολι Ρεν, μιλώντας στην ίδια συνέντευξη τύπου, αναφέρει το πρακτορείο.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, η Κύπρος θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στην κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών για το επόμενο διάστημα ακόμη και αν δεν προχωρήσει τελικά η συμφωνία δανειοδότησης με τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Εκτίμησε ότι θα φανεί πιο ξεκάθαρα το αν είναι βιώσιμο ή όχι το χρέος, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ελέγχου που διεξάγεται στις κυπριακές τράπεζες για τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησής τους.

Συμπληρώνοντας τα λόγια του Κύπριου υπουργού Οικονομικών, ο κ. Ρεν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δουλεύει “εντατικά” με τους εταίρους της, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για να οριστικοποιήσει την έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους.