Αίρεται η βεβαιότητα για συμμετοχή του Πασοκ στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό

Άν και η μέχρι τώρα συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τον ανασχηματισμό, θεωρούνταν σχεδόν δεδομένη, ο πρόεδρος του κόμματος φαίνεται έντονα προβληματισμένος για το επόμενο βήμα, μετά και τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν στο εσωτερικό του κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος, αναμένεται να επανεξετάσει τη στρατηγική του κόμματος μετά τα αποτελέσματα της διαδικασίας επαναγοράς του χρέους και την καταβολή της δόσης, για  να καθορίσει όχι απλώς τον τρόπο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες της real.gr και αυτή καθ’ αυτή τη συμμετοχή του.

Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα το κίνημα έχει δεχτεί απανωτά πλήγματα, τόσο όσον αφορά στη δημοσκοπική του κατάρρευση, όσο και στη στάση διάφορων κορυφαίων στελεχών του, με αποκορύφωμα την διαγραφή του Ανδρέα Λοβέρδου και τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, τον οποίο αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα κορυφαία στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Οι έντονα διασπαστικές τάσεις που κυριαρχούν στο εσωτερικό του κόμματος, προβληματίζουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος δέχεται προσωπικά πυρά απο στελέχη του κόμματος, αλλά και διαφορετικές προτάσεις για την πορεία του, με πολλούς εκ των βουλευτών να ζητούν αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ απο την κυβέρνηση.