Νεοφύτου: Θα έχουμε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΓΓ των ΗΕ

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά το τέλος της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου είπε πως “η συνεδρία του Εθνικού ήταν σύντομη γιατί ήταν ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για όσα έχουν εξελιχθεί μετά την τελευταία σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου της 1 Αυγούστου.

“Έγινε πλήρη ενημέρωση για της επαφές του Προέδρου στα πλαίσια της γενική συνέλευσης του οργανισμού ΗΕ. Ήταν θέση όλων των συμμετεχόντων και του Προέδρου ότι περαιτέρω συζήτηση θα γίνει μετά και από την επίσημη δημοσιοποίηση της έκθεσης των καλών υπηρεσιών του ΓΓ  των ΗΕ” ανέφερε.

Σε ότι  αφορά το Κυπριακό και στην μελλοντική συνεδρία, ο ίδιος ο κ. Νεοφύτου τόνισε ότι  “θα πρέπει να επικεντρωθούμε ως οφείλουμε για την επόμενη μέρα. Οι συζητήσεις από το 1964 περιορίζονται κατά κόρον στο να συζητούμε για το χθες. Βεβαίως και πρέπει να αξιολογούμε με πολύ σωφροσύνη και σύνεση το χθες αλλά έχουμε πολύ περισσότερη ευθύνη να προδιαγράφουμε με τις σοφές μας κινήσεις το αύριο”.

Σε μία σημείωση δημοσιογράφου ότι μπορεί να μην έχει δοθεί ακόμη η έκθεση, κάποια όμως σημεία έχουν δημοσιοποιηθεί και τα κόμματα τις αντιπολίτευσης θεωρούν ότι δικαιώνονται μέσα από αυτά, ο πρόεδρος του Συναγερμού απάντησε λέγοντας ότι  “εμείς θα περιμένουμε την επίσημη δημοσιοποίηση και θα έχουμε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση. Έγιναν κάποιες δηλώσεις και από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΣΥ και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Ανεξάρτητα από την έκθεση συνεχίζουν όλες οι πλευρές ότι έλεγαν προηγουμένως θα συνεχίζουν να το λένε και μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης. Προεκλογική περίοδο έχουμε”.