Νίκος Αναστασιάδης: Ο αναμορφωτής της Κυπριακής οικονομίας

Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο αναμορφωτής της Κυπριακής οικονομίας και ο ηγέτης που αγωνίζεται για μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, τόνισε η κοινοτάρχης της Κοφίνου Δέσπω Χαραλάμπους, προσφωνώντας τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια μαζική προεκλογική συγκέντρωση στην Κοφίνου. Η κ. Χαραλάμπους διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο ότι οι πρόσφυγες της περιοχής θα αγωνιστούν για την επανεκλογή του, για την οποία εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αφού ευχαρίστησε την κοινοτάρχη και όλους για τη στήριξη υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την επανένωση της Κύπρου αλλά και για την επανόρθωση της οικονομίας. Υπενθύμισε ότι η απόφαση του Eurogroupτην οποία παρουσίαζε επί 4 ώρες στην Βουλή αφορούσε εφάπαξ φορολογία και όχι κούρεμα. Όμως η Βουλή δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις του Προέδρουεπιλέγοντας το εύκολο όχι. Τόνισε ότι ‘αυτό επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος του Eurogroupκ. Ντάισελμπλουμ σε χθεσινή του δήλωση όταν ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ σκοπίμως επεδίωξε να εκμαιεύσει εις βάρος του απάντηση’.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε επίσης ότι οι πρόσφυγες επωμίστηκαν το μεγαλύτερο βάρος της κατοχής και ανακοίνωσε ότι ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένες πολιτικές και μέτρα για τη στήριξη και την ανακούφιση τους.

Στη συγκέντρωση παρών ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Κουγιάλης, βουλευτές και αξιωματούχοι του ΔΗΣΥ, αντιπρόσωποι οργανωμένων συνόλων και πλήθος κόσμου.