Ο ΠτΔ παρέστη στη τελετή απονομής των Business Leader Awards του ΚΕΒΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, παρέστη στη τελετή απονομής των Business Leader Awards του ΚΕΒΕ.

Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος, κατά την απονομή των βραβείων, εξήρε την προσφορά του ΚΕΒΕ και των τιμώμενων επιχειρηματών στο τόπο μας:

“Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι μαζί σας στην απονομή του ΚΕΒΕ Business Leader Awards, μια τελετή που έχει καταστεί ένας σημαντικός θεσμός επιβράβευσης επιφανών προσωπικοτήτων για την πολύτιμη προσφορά τους στο Κυπριακό επιχειρηματικό και οικονομικό γίγνεσθαι, με πολλαπλά συνακόλουθα οφέλη στην τοπική μας κοινωνία.

Καθώς πριν από λίγες μέρες είχα την τιμή να προσφωνήσω τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου σας, θα περιορίσω τις αναφορές μου στα τιμώμενα πρόσωπα της αποψινής βραδιάς:

Τους Κύπριους επιχειρηματίες και επιχειρήσεις που με το όραμα τους, την ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών και καινοτόμων στρατηγικών έχουν ξεχωρίσει με τη δράση τους στο κυπριακό επιχειρείν και όχι μόνο.

Το πλέον σημαντικό, είναι πως το όλο επιχειρηματικό τους έργο διακρίνεται από την ακεραιότητα και το ήθος, εφαρμόζοντας τις αρχές εταιρικής διακυβέρνησης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενώ επεκτείνεται σε τομείς κοινωνικής, πολιτιστικής και φιλανθρωπικής προσφοράς προς τον τόπο και τους συμπολίτες μας.

Σήμερα, βραβεύουμε εννέα εξέχουσες προσωπικότητες που αν και προέρχονται από διαφορετικούς επαγγελματικούς τομείς, όπως η ανάπτυξη γης, η ναυτιλία, οι χρηματοοικονομικές επαγγελματικές υπηρεσίες, νομικές υπηρεσίες, ο τουρισμός και η ψυχαγωγία, η βιομηχανία και το εμπόριο, αυτό που τους ενώνει είναι οι επαγγελματικές επιτυχίες, ο δυναμισμός και πάνω από όλα η προσφορά στην ιδιαίτερη μας πατρίδα.

Προσωπικότητες που με την πλούσια και πολύπλευρη δράση τους και την εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, αποτελούν άξιους πρεσβευτές στην προώθηση της πατρίδος μας και των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων.

Δραττόμενος της ευκαιρίας, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή εκτίμηση της Πολιτείας και τη δική μου προσωπικά για τη διαχρονική και αμέριστη εμπιστοσύνη και υποστήριξη που επιδεικνύετε στην κυπριακή οικονομία και το επιχειρηματικό της περιβάλλον.

Εκφράζω επίσης και τις ευγνώμονες ευχαριστίες λόγω της σημαντικής συμβολής σας στο να εξέλθουμε την περίοδο της οικονομικής κρίσης και να μιλούμε πλέον για τη νέα δυναμική της πατρίδος μας.

Από πλευράς Κυβέρνησης, θα ήθελα να τονίσω πως θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την τοπική επιχειρηματική κοινότητα και να βελτιώνουμε το ήδη φιλικό προς τις επιχειρήσεις οικονομικό περιβάλλον, μέσω περαιτέρω μεταρρυθμιστικών δράσεων αλλά και νέων φορολογικών και συναφών κινήτρων.

Είναι πάγια η θέση μας πως είναι ακριβώς αυτή η ζεύξη του δημόσιου με τον Ιδιωτικό τομέα και η συνεχής διαβούλευση της Πολιτείας με διακεκριμένους επιχειρηματίες που γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο τις ιδιαιτερότητες των τομέων στους οποίους δραστηριοποιούνται που συνέβαλαν στην οικονομική πρόοδο και ανάπτυξη που σήμερα καταγράφει η πατρίδα μας.

Προτού προχωρήσω στην άξια απονομή του τιμητικού βραβείου της Ernst and Young στον φίλο Μιχαλάκη Λεπτό για το έργο και τη συνολική προσφορά του στην επιχειρηματικότητα, θα ήθελα επίσης να συγχαρώ και τους υπόλοιπους επιχειρηματίες και αγαπητούς φίλους και φίλες που, δεν θα τους απονείμω προσωπικά τα βραβεία που επάξια θα λάβουν στις σχετικές επαγγελματικές κατηγορίες που δραστηριοποιούνται:

Τον Πόλυ Χατζιωάννου.
Τον Λουκή Παπαπιφιλίππου.
Το Μιχάλη και Ρένο Ανδρέου.
Την Κικούλα Κότσαπα και Εύη Πααδοπούλου.
Τον Πέτρο Μιντίκκη.
Τον Δρα Συμεών Κασσιανίδη.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα για ακόμη μια φορά να εκφράσω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη στα τιμώμενα πρόσωπα για τις επιχειρηματικές και κοινωφελείς τους δράσεις και τη συνεισφορά τους στην Κύπρο μας, και να σας βεβαιώσω πως η Πολιτεία θα συνεχίσει να σας στηρίζει με κάθε δυνατόν τρόπο, έτσι ώστε να συνεχίσετε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τη δράση σας

Ευχαριστώ επίσης εκ νέου το ΚΕΒΕ για την ευγενή πρόσκληση να παραστώ σε αυτή την εξαίρετη και αξιέπαινη εκδήλωση και εύχομαι κάθε επιτυχία στις μελλοντικές του πρωτοβουλίες και δραστηριότητες, οι οποίες δεν έχω αμφιβολία θα συνεχίσουν να είναι επωφελής στον τόπο, την οικονομία και την επιχειρηματική κοινότητα. “