Νίκη της Ανόρθωσης επί της Gefle με 3-0

Στον πρώτο της Ευρωπαϊκό αγώνα για τη σεζόν 2013-2014 η Ανόρθωση πέτυχε σημαντική νίκη (3-0) επί της Gefle στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και ελπίζει βάσιμα για πρόκριση στον επόμενο προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι γηπεδούχοι παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν χωρίς την παρουσία φιλάθλων επέβαλαν το ρυθμό τους και πέτυχαν μια καθαρή νίκη που τους δίνει σημαντικό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού.

Στο 11΄ η Ανόρθωση κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μαραγκού και ο Γκαρσία άνοιξε το σκορ (1-0).

Στο 33′ ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 2-0 με σκόρερ τον Κολαούτι. Σκορ που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η Ανόρθωση κυνήγησε το τρίτο γκολ που ήρθε επτά λεπτά πριν το φινάλε.

Στο 83′ μετά από εξαιρετικό συνδιασμό αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Κολαούτι και με κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-0.

Η Ανόρθωση αγωνίστηκε με τους Βαλβέρδε, Άντιτς, Ζόρζε, Παβίσεβιτς, Γκάλαμαζ, Αλέξα, Μαραγκό, Οχαγιόν, Κολαούτι (85′ Οκκάς), Γκαρσία (79′ Μάκος), Φοφανά (70′ Αβραάμ).

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ιταλός Andrea De Marco με βοηθούς διαιτητές τους Massimiliano Grilli και Matteo Passeri.

Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη 25 Ιουλίου στη Σουηδία.
Για την Gefle η σημερινή είναι μόλις η τρίτη συμμετοχή στην Ευρώπη για την ομάδα της Gefle. Η πρώτη συμμετοχή ήταν το 2006 και η δεύτερη το 2011.

Και οι τρεις Ευρωπαϊκές συμμετοχές της Gefle οφείλονται στο γεγονός ότι η Σουηδία πήρε μια επιπλέον θέση στην Ευρώπη λόγω της θέσης της στην κατάταξη Fair Play της UEFA.

Η Gefle αναδείχτηκε ομάδα Fair Play στη χώρα της και με τον τρόπο αυτό, εξασφάλισε Ευρωπαϊκό εισιτήριο παρά το γεγονός ότι τερμάτισε στην 11η θέση.

Η Gefle προκρίθηκε από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League με δύο νίκες σε βάρος της JK Trans Narva, με συνολικό σκορ 8-1.