Ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού από τους Έλληνες εφοπλιστές

Την απόφασή της για την ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού, ανακοίνωσε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η Ένωση Ελλήνων εφοπλιστών, σε συνάντηση που είχε μαζί του απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των Yπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθούν άμεσα σε πρώτη φάση 75 εκατ. ευρώ και από εκεί και πέρα η Ένωση θα ενισχύει τον κρατικό προϋπολογισμό με 140 εκατ. το χρόνο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογράφτηκε συνυποσχετικό σύμφωνο οικειοθελούς προσφοράς προς το Ελληνικό Δημόσιο, με το οποίο επισφραγίζεται η επιθυμία της ναυτιλιακής κοινότητας να συνδράμει, σε ορίζοντα τριετίας, στην εθνική προσπάθεια για τη σταθεροποίηση της Οικονομίας της χώρας.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τους Έλληνες εφοπλιστές για την εθελοντική – όπως είπε – συνεισφορά τους στον προϋπολογισμό και στην εθνική προσπάθεια, σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα.

Όπως είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, «η σημερινή συμφωνία για την οικειοθελή, δική σας συμμετοχή στον κρατικό προϋπολογισμό του 90% του στόλου υπό την ελληνική σημαία και του 65% του στόλου με ξένη σημαία, είναι πραγματικά συγκινητική, και αποδεικνύει ότι, πράγματι, η Ναυτιλία σε όλες τις κρίσιμες, τις δύσκολες περιόδους του έθνους ήταν πάντοτε, ως εθνικός πρωταθλητής, άλλωστε, μία δύναμη πατριωτισμού». Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για μία δύσκολη προσπάθεια για όλο τον ελληνικό λαό, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα στεφθεί με επιτυχία.

Ο Θεόδωρος Βενιάμης, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, χαρακτήρισε συγκινητικό το ότι έγινε μία προσπάθεια με στόχο να φέρει «κοντά όλους τους εφοπλιστές, τους συναδέλφους, ανεξαρτήτως αν είναι μέλη ή όχι» και πρόσθεσε ότι «ένα μεγάλο κομμάτι από αυτούς, οι οποίοι συνέβαλαν σε αυτήν την υπογραφή του συμφωνητικού, είναι φίλοι και πολλοί συνάδελφοι δεν είναι ούτε καν μέλη».

Όπως είπε, η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία γιατί «όλοι έδειξαν και την αγάπη τους στη ναυτιλία, ανταποδίδοντας τη δική σας στήριξη και αγάπη προς τον κλάδο μας και νομίζω ότι πιστοποίησαν ότι ο εφοπλισμός πάντα ήταν, είναι και θα είναι παρών σε οτιδήποτε η Ελλάδα ζητήσει από εμάς».