Νέο μοντέλο διοίκησης στο δήμο Πάφου, προτείνει ο αντιδήμαρχος

Αύξηση της παραγωγικότητας, βελτίωση του ελέγχου στην άσκηση των καθηκόντων του προσωπικού, αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας των δημοτικών υπηρεσιών προς όφελος του πολίτη και την οικονομική περισυλλογή, μέσω του περιορισμού των άσκοπων δαπανών, προτείνει ο αντιδήμαρχος Πάφου Μάκης Ρουσσής.

Επισημαίνει ότι η κρίση δεν ξεπερνιέται με μισθολογικές αποκοπές και απολύσεις εργαζομένων, αλλά με αύξηση της παραγωγικότητας και ορθολογιστική διαχείριση.

Είναι ένα νέο μοντέλο διοίκησης στην τοπική αρχή, στο οποίο βασικό ρόλο θα διαδραματίσουν ο Δήμαρχος και  ο Δημοτικός Γραμματέας ως οι δύο θεσμικοί άξονες, αποφορτιζόμενοι όμως από την καθημερινή γραφειοκρατία.

Αυτό θα πρέπει να γίνει με την πρόληψη δύο ατόμων για το Γραφείο Δημάρχου και το άλλο για το Γραφείο του Δημοτικού Γραμματέα- στη βάση συγκεκριμένων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων που θα καθοριστούν από την Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο αντιδήμαρχος τονίζει ότι ο  Δήμος Πάφου πρέπει να προχωρήσει σε μια σοβαρή και εμπεριστατωμένη μελέτη από εξειδικευμένο οίκο, προκειμένου να εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια συγκεκριμένες τομές.