Αποθέωση Αναστασιάδη από πλήρωμα και επιβάτες της Aegean

Το πρώτο ταξίδι του Νίκου Αναστασιάδη στο εξωτερικό με προορισμό την Αθήνα ολοκληρώθηκε και ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επέστρεψε στη Λευκωσία.

Το «πακέτο» της επίσκεψης του στην Αθήνα, όμως, πέρα τις επαφές με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου, περιλαμβάνει και κάποιες άλλες παραμέτρους που καταδεικνύουν την όλη φιλοσοφία και στάση ζωής που διέπει το Ν. Αναστασιάδη, μια στάση ζωής εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή που μας είχε συνηθίσει μέχρι πρόσφατα ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Μέχρι σήμερα όλοι οι Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας, ταξίδευαν στο εξωτερικό με τον εθνικό αερομεταφορέα της χώρας, τις Κυπριακές Αερογραμμές. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε ο Δ. Χριστόφιας που για να μεταβεί στο εξωτερικό χρησιμοποιούσε ιδιωτικό αεροπλάνο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα κόστη που φυσικά επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο Ν. Αναστασιάδης, ωστόσο, μετέβη και επέστρεψε από την Αθήνα με την εταιρεία «Aegean», ενώ οι τρεις υπουργοί και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι που τον συνόδευαν αν και δικαιούνταν πρώτη θέση, ταξίδεψαν χρησιμοποιώντας την οικονομική θέση.

Οι επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όταν ο Ν. Αναστασιάδης μπήκε στο αεροπλάνο εκείνοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, όπως κατέγραψαν δημοσιογράφοι της Laimitomos. com που ταξίδευαν στην Αθήνα με την ίδια πτήση. Τα μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους ένα προς ένα χαιρέτησαν τον νέο Πρόεδρο και του ευχηθήκαν για την εκλογή του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα της Κύπρου.

Εκείνος από την πλευρά του με απλότητα ευχαρίστησε για τις ευχές και χαιρέτισε τους επιβάτες του αεροσκάφους που εντυπωσιάστηκαν από την σεμνότητα και το ήθος που απέπνεε ο Ν. Αναστασιάδης.

Πάντως, δημοσιογράφοι της Laimitomos. com που έχουν συνταξιδέψει με τέως Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας «καταθέτουν» πως ποτέ άλλοτε δεν είχαν δει όλα τα μέλη του πληρώματος να χαιρετούν τον εκάστοτε Πρόεδρο με τόση αυθόρμητη ευγένεια.

Πραγματικά, αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη του πληρώματα της «Aegean» για τον σεβασμό και την ευγένειά τους αλλά και στον νέο Πρόεδρο και τη συνοδεία του για το ήθος τους, την απλότητά τους και την ευγένειά τους.