“Καθαρή” η λίστα Λιχτενστάιν

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη, με την οποία ο τελευταίος ζητούσε να πληροφορηθεί τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΣΔΟΕ στην περιβόητη λίστα Λιχτενστάιν, ανακοίνωσε ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία φοροδιαφυγής στους 17 ελέγχους που έχουν ολοκληρωθεί από το ΣΔΟΕ.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, πρόκειται για την πρώτη λίστα που εστάλη, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, στις ελληνικές Αρχές από υπηρεσίες ξένου κράτους και συγκεκριμένα από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Μαυραγάνης αναφέρει επίσης ότι το ΣΔΟΕ ερεύνησε τα στοιχεία για 17 υποθέσεις που αφορούσαν φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας με καταθέσεις στο Λιχτενστάιν. Από τον έλεγχο δεν κατέστη δυνατό να στοιχειοθετηθούν φορολογικές ή άλλου είδους παραβάσεις.

Με την ίδια ερώτηση, άλλωστε, ο βουλευτής της ΝΔ ζητούσε να πληροφορηθεί και τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των ελέγχων σε όσους φορολογούμενους έβγαλαν εμβάσματα στο εξωτερικό από το 2009 και μετά. Για το θέμα αυτό ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ότι η έρευνα που διενεργεί το ΣΔΟΕ είναι σε εξέλιξη.