Νέο βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του Καντάφι πριν την εκτέλεση του! (Video)

Ένα βίντεο που βγήκε τώρα στην δημοσιότητα δείχνει τον Καντάφι αμέσως μετά την σύλληψή του να παρακαλεί για την ζωή του, λίγες στιγμές πριν τον εκτελέσουν οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί επαναστάτες

Παρά το γεγονός ότι κατάφερε να κυριαρχήσει για δεκαετίες στα πράγματα της χώρας του έχοντας δημιουργήσει 1ένα διεφθαρμένο όσο και προσωποπαγές καθεστώς, το τέλος του ήταν αναμφίβολα χωρίς την παραμικρή «αίγλη» ενός άλλοτε ισχυρού άνδρα. Οι εικόνες του εκτελεσμένου Καντάφι αποτέλεσαν από τα πιο δυνατά σημεία αναφοράς της ονομαζόμενης και «Αραβικής Άνοιξης» (το πόσο «άνοιξη» ήταν τελικά μένει να ακόμα να αποδειχθεί, ιδίως στην κατακερματισμένη έκτοτε Λιβύη…) ενώ ήταν και σημείο καμπής για την τελική έκβαση της μάχης μεταξύ καθεστωτικών και επαναστατών στην χώρα.

Στο νέο βίντεο που ήρθε τώρα στην δημοσιότητα βλέπουμε έναν ματωμένο και περιδεή Καντάφι να βρίσκεται ξαπλωμένος πάνω σε ένα αγροτικό, ικετεύοντας τους ενθουσιώδεις αντάρτες να μην τον σκοτώσουν. Οι εικόνες αυτές είχαν καταγραφεί από το κινητό ενός από τους μαχητές που τον είχαν συλλάβει ζωντανό, κατά την διάρκεια της ύστατης προσπάθειάς του να διαφύγει από την Σύρτη το 2011.

Το βίντεο έχει τραβηχτεί από τον Ayman Almani, ο οποίος βρέθηκε μετά από πολλά χρόνια από έναν ρεπόρτερ του BBC, στον οποίο και το παρέδωσε. Στο μικρής διάρκειας συγκλονιστικό φιλμάκι βλέπουμε τον άλλοτε ισχυρό άνδρα να κείτεται πληγωμένος (είχε χτυπηθεί άσχημα στα πόδια) και να βρίσκεται περιτριγυρισμένος από άνδρες που φωνάζουν για άμεση εκτέλεσή του. Ο ίδιος ακούγεται να ικετεύει για την ζωή του, ιδίως την στιγμή που κάποιος από τους παρευρισκόμενους του βάζει το όπλο στο κεφάλι.

Το τέλος του πάντως δεν ήταν πολύ μακριά, καθώς όπως έχει μείνει στην ιστορία, ο Καντάφι σκοτώθηκε από έναν από τους επαναστάτες, με το ίδιο του το χρυσό όπλο το οποίο βρέθηκε δίπλα του όταν τον συνέλαβαν. Μάλιστα αυτό το χρυσό όπλο έγινε και το σύμβολο της νίκης των επαναστατών. Ο Καντάφι λίγες ημέρες πριν είχε κάνει την τελευταία του απόπειρα να αποδράσει από τον στενό κλοιό των επαναστατών, όμως οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ τον αντιλήφθηκαν και βομβάρδισαν τον κομβόι των 150 αυτοκινήτων με τα οποία προσπαθούσε να διαφύγει από την Σύρτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να τον πιάσουν οι εξεγερμένοι να κρύβεται σε ένα υπόγειο τσιμεντένιο καταφύγιο.