Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα” γράφει ότι οι Τ/κ απορρίπτουν τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και στοχεύουν στη “νέα δομή”, δηλώνει ο Μπουρτζιού ενώ η κυβέρνηση λέει ότι δεν ανησυχεί. Αλλού αναφέρει ότι επιστρέφει ο Ζαχαρίας Κουλίας στο ΔΗΚΟ και κάνει λόγο για παράταση στις εκκρεμότητες για τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Σε άλλο θέμα προβάλλει δήλωση του Υπουργού Οικονομικών για τις ΚΑ ότι δεν έγινε διασπάθιση στην εταιρεία πριν εκκαθαριστεί και ότι πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι.

Αλήθεια: Με τίτλο “Ανοδική πορεία παίρνει η οικονομία” αναφέρεται στις θετικές προβλέψεις της Κομισιόν για το 2016 και το 2017 όσον αφορά την Κύπρο, με αύξηση του ΑΕΠ, μείωση της ανεργίας και του χρέους και ελαφρά πλεονασματικούς προϋπολογισμούς. Αλλού γράφει ότι άνοιξε ο δρόμος για ανάκριση του Ανδρέα Βγενόπουλου με την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών στην Αθήνα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι υπήρξε συμφωνία για τη μονάδα ΟΕΔΑ Κόσιης με τιμή 39,30 ευρώ.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Έκλεισε συμφωνία ο Χάσικος” γράφει ότι ο ΥΠΕΣ ανέλαβε ξανά χτες τη διαβούλευση για τη μονάδα διαχείρισης αποβλήτων στην Κόσιη και το βράδυ είχε αποτέλεσμα. Αλλού αναφέρει ότι έγιναν δικοινοτικές συναντήσεις χθες στην Κομισιόν με την παρουσία και των δύο διαπραγματευτών και σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάνθηκε πως η συνάντηση ήταν ιστορική. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει αντίστοιχη φωτογραφία και γράφει ότι το τζαμί Χαλά Σουλτάν στη Μια Μηλιά που είναι αντίγραφο της Αγίας Σοφιάς, ολοκληρώνεται, σημειώνοντας ότι η ανέγερσή του έχει προκαλέσει αντιδράσεις και μεταξύ των Τ/κ.

Χαραυγή: Με τίτλο “Ατζαμής σωφέρ ακόμη μια φορά η κυβέρνηση” αναφέρει ότι ο Υπουργός Μεταφορών με τη στάση του στο θέμα των λεωφορείων της Λάρνακας εξόργισε ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους. Αλλού αναφέρεται σε σε `διάλυση` του Ογκολογικού του νοσοκομείου Λευκωσίας αφού ο μοναδικός ογκολόγος “μετακομίζει” στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου. Σε άλλο θέμα γράφει για πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων αναδρομικά για τρεις μήνες.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Η αστυνομία απέτρεψε σχέδιο απαγωγής παιδιού” γράφει ότι στην υπόθεση εμπλέκονταν Νορβηγός μισθοφόρος με βίαιο παρελθόν. Αλλού αναφέρει ότι η Πριγκίπισσα Άννα, που βρέθηκε χθες στη Λευκωσία, επαίνεσε τους Βρετανούς στρατιώτες που υπηρετούν στα ΗΕ στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι γιατροί και Υπουργείο Υγείας “έθαψαν τα τσεκούρια” όσον αφορά το ΓΕΣΥ.

 

Cyprus Weekly: Με τίτλο “Κομμένα αεροπορικά φτερά” γράφει ότι οι Κύπριοι είναι οι φτωχοί συγγενείς της Ευρώπης όσον αφορά τις φτηνές πτήσεις, ως αποτέλεσμα της έλλειψης ανταγωνισμού και συνδεσιμότητας. Αλλού γράφει ότι οι ασθενείς είναι σε κίνδυνο καθώς οι νοσοκόμοι απεργούν ενώ κάνει λόγο και στα περιστατικά θανάτου από τη γρίπη των χοίρων. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η αγωνία μεγαλώνει για τον ιό Ζίκα μετά την ανακάλυψη ότι μπορεί να είναι και σεξουαλικώς μεταδιδόμενος.