Νέες περικοπές ετοιμάζει ο Μπαράκ Ομπάμα για να αποφύγει το “γκρεμό”

Την πρόθεση του  να “προχωρήσει σε πολύ μεγαλύτερες περικοπές δαπανών” πέραν του 1 τρς που έχει περικόψει ήδη,  δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε λίγο πριν συναντηθεί με τον εκπρόσωπο της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζόν Μπένερ. Στόχος της συνάντησης, ήταν να βρεθεί τρόπος ώστε  με τις νέες περικοπές και τα παραπάνω έσοδα που θα προκύψουν από φόρους, να αποφύγουν οι ΗΠΑ το “δημοσιονομικό γκρεμό”.Ομπάμα και Μπένερ  έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο σχετικά με τον τρόπο αποφυγής του “δημοσιονομικού γκρεμού” -ενός συνδυασμού φορολογικών αυξήσεων και περικοπών δαπανών που θα ισχύσουν από τις αρχές Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θέλει να δώσει τέλος στις φοροαπαλλαγές για τα εισοδήματα που ξεπερνούν τα 250.000 δολάρια, κάτι που βρίσκει αντίθετους τους Ρεπουμπλικάνους. Οι Ρεπουμπλικάνοι από την πλευρά τους θέλουν να αποσπάσουν τη συγκατάθεση του Ομπάμα για μεγαλύτερες περικοπές των δαπανών του δημοσίου εν μέσω ανησυχιών για το διογκούμενο έλλειμμα της χώρας.

Η συνάντηση των δυο ανδρών  για περίπου 50 λεπτά στο Οβάλ Γραφείο,  ήταν σε θετικό κλίμα και η μεταξύ τους συζήτηση ειλικρινής, με «ανοικτές τις  γραμμές επικοινωνίας”, ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάδνερ ο οποίος ηγείται των διαπραγματεύσεων της πλευράς του Λευκού Οίκου.