Επισκόπηση Κυπριακού τύπου

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με το τίτλο “ΚΡΑΤΑ Η PIMCO ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ” – τον Ιανουάριο αναμένεται η λήψη οριστικής απόφασης για τη Κύπρο. Εγκρίθηκαν άλλα 3 μνημονιακά νομοσχέδια. SMS από Βουλή στη CYTA για το … δάνειο. Άναψε φωτιές η απόφαση γι’ “αποκατάσταση”. Νέα πυρά Χριστόφια κατά τρόικας, τραπεζών και… Ευρώπης.Εκδήλωση διαμαρτυρίας κάτω από δρακόντεια μέτρα.

ΑΛΗΘΕΙΑ: “ΕΣΚΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΣΤΗ ΑΓΟΡΑ” – στον αέρα προμηθευτές και εργαζόμενοι. Στα χέρια παραλήπτη- διαχειριστή για πώληση η εταιρεία”Υπεραγορές  Ορφανίδης”. Ν. Αναστασιάδης: είδε Μέρκελ, Μπαρόζο και Γιούνκερ. Στο φαύλο κύκλο των χρεών. Χριστόφιας: άστραψε και βρόντηξηε για τρόικα και μαχαιριές.

ΠΟΛΙΤΗΣ: “ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ” – όλα παραμένουν ανοικτά για το κυπριακό μνημόνιο. Σε διαχειριστή ο Ορφανίδης. ΔΗΣΥ-ΕΔΕΚ : καταγγέλουν σκοπιμότητες. Ναι η όχι στο επίδομα. Αναστολή δανείων πρός το κράτος – στην επιτροπή οικονομικών οι περιπτώσεις ΑΛΚ και CYTA.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: “ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ”. Eurogroup: Η Γερμανική ομάδα επιβάλλει αργά βήματα. “Ούτε με ξύλινα κουτάλια δεν θα τρώμε”. Νομοσχέδιογια τη φορολογία με προεκτάσεις.Ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία ο Ορφανίδης. Πριν ταξιδέψεις πλήρωσε το πρόστιμο.

ΧΑΡΑΥΓΗ: “ΠΙΣΩΠΛΑΤΕΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ”- ο πρόεδρος Χριστόφιας μίλησε έξω από τα δόντια  από τη καρδιά της Ευρώπης και εξέφρασε την ελπίδα οι πραγματικοί ένοχοι να πληρώσουν.