Νέα κίτρινη προειδοποίηση – Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες, εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, με την θερμοκρασία να παραμένει στους 41 βαθμούς. Η κίτρινη προειδοποίηση θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι τις 16:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Η πρόγνωση του καιρού

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Νωρίς το πρωί πιθανό να παρατηρείται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη ή ομίχλη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, που σύντομα θα διαλυθούν. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα ανατολικά και στα νότια παράλια, γύρω στους 36 στα βόρεια παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στα παράλια αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη, κυρίως στα παράλια.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Κυριακή αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας, για να παραμείνει στα ίδια επίπεδα τη Δευτέρα, τα οποία είναι λίγο ψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή.