Νέα κίτρινη προειδοποίηση! Επιμένει ο καύσωνας…

Σε ισχύ από χθες μέχρι και σήμερα Σάββατο στις 17.00 είναι νέα κίτρινη προειδοποίηση της μετεωρολογικής για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με την προειδοποίηση:

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΨΗΛΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΡ.ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ: 37 ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ: ΚΙΤΡΙΝΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 30/07/2021 ΩΡΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 1700 T.X. ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ: 2100 T.X. 30/07/2021 ΜΕΧΡΙ: 1700 T.X. 31/07/2021 ΑΠΟΨΕ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 27 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 25 ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ. ΑΥΡΙΟ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΑΝΕΛΘΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 41 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 33 ΣΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΟΡΕΙΝΑ.

Θερμή και σχετικά ξηρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα νοτιοανατολικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί σταδιακά στα προσήνεμα, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 36 στα νότια, τα ανατολικά και τα βόρεια παράλια, στους 34 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς και αρχικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα νότια, τα ανατολικά και τα βόρεια παράλια, στους 24 στα δυτικά παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, παραμένοντας αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, παραμένοντας αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, παραμένοντας αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.