Νέα διαμαρτυρία τ/κ συνδικαλιστών, σήμερα στο οδόφραγμα της Λήδρας

Νέα διαμαρτυρία τ/κ συνδικαλιστών, σήμερα στις 11 το πρωί, στο οδόφραγμα της Λήδρας για  το κλείσιμο των 4 οδοφραγμάτων.

Οι Τ/κ συνδικαλιστές, εκπρόσωποι οργανώσεων μελών της τ/κ συνδικαλιστικής πλατφόρμας οι οποίοι χθες αποτράπηκαν από άνδρες της δύναμης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ να εισέλθουν στην νεκρή ζώνη για να δώσουν κόκκινα γαρύφαλλα τα οποία κρατούσαν στους αστυνομικούς της Κυπριακής Δημοκρατίας που ήταν στο σημείο ελέγχου στις ελεύθερες περιοχές, ετοιμάζονται σήμερα στις 11 το πρωί για νέα διαμαρτυρία.

Αξιωματούχος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ τους είπε ότι δεν έχουν τέτοια δικαιοδοσία και τότε οι Τ/κ πέταξαν τα λουλούδια προς την πλευρά των αστυνομικών εντός της νεκρής ζώνης.

Ο ΓΓ της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ, χαρακτήρισε την απαγόρευση από πλευράς ΟΥΝΦΙΚΥΠ να περάσουν από την νεκρή ζώνη για να δώσουν τα λουλούδια στους αστυνομικούς ως «ντροπή» και «προβοκάτσια σε μια ειρηνική εκδήλωση».

Υπεύθυνος για τα όσα συμβαίνουν, είπε ο κ. Ελτζίλ, είναι ο Ερσίν Τατάρ και η Τουρκία και απευθυνόμενος προς κάποιους ιδιοκτήτες καταστημάτων που ήταν εκεί τους είπε: «Πηγαίνετε τώρα στον Οζερσάι και πείτε του ότι η προβοκάτσια για το Βαρώσι έφερε αυτό».

Ο κ. Ελτζίλ ανέφερε επίσης ότι θα βρίσκονται κάθε μέρα εκεί, μέχρι να επαναλειτουργήσουν τα οδοφράγματα.