Κορωνοϊός: Λήφθηκαν 150 δείγματα από συναδέλφους του 64χρονου γιατρού

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» του Ραδιοφώνου του ΡΙΚ, λήφθηκαν γύρω στα 150 δείγματα, από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας  τα οποία και στάληκαν τα ξημερώματα στο Ινστιτούτο Γενετικής και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Πρόκειται για συναδέλφους του 64χρονου γιατρού, Χρυσόστομου Κόκκινου, διευθυντή της καρδιοχειρουργικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας  ο οποίος είναι ο ένας από τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Κύπρο και άτομα που  ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Ο υπουργός  τόνισε επίσης ότι ο αριθμός αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερος γιατί τα άτομα αυτά βρίσκονταν μέσα στο νοσοκομείο και ότι ζητήθηκε από όλους όπως περιοριστούν.

Απηύθυνε επίσης έκκληση όπως «όσοι έχουν έρθει σε επαφή με τον συγκεκριμένο γιατρό, να αυτοπεριοριστούν και να καλέσουν το 1420 για να ληφθούν δείγματα για εξετάσεις».

Όπως εξήγησε για τις πρώτες 48 ώρες έχουν ακυρωθεί όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού, χειρουργεία, επισκέψεις και εισαγωγές στο Γενικό Νοσοκομείο της πρωτεύουσας. Η κατάσταση όπως είπε θα επαναξιολογηθεί.

Όσον αφορά το Καρδιολογικό Τμήμα, στο οποίο και είναι διευθυντής o 64χρονος, έχει ανασταλεί επίσης η λειτουργία του, και θα αγοραστούν υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα.