Νέα αύξηση της ΔΕΗ κατά 20% -Σε 30.000 νοικοκυριά κόβουν το ρεύμα κάθε μέρα

Προτάσεις για αυξήσεις έως και 20% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, από το 2013, δέχεται η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε 30.000 νοικοκυριά κάθε μέρα γιατι αδυνατού να πληρώσουν.

Αυτό αναφέρει στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος” λέγοντας οτι ” οι αυξήσεις που προτείνονται, αναμένεται να ξεπεράσουν ακόμη και το 20% σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ η τελική επιβάρυνση στην τσέπη του καταναλωτή, θα κινηθεί στο 10%, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Στο μεταξύ, κάθε μήνα πραγματοποιούνται περίπου 30.000 διακοπές ρεύματος, λόγω χρέους, όπως προκύπτει από έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Βασίλη Οικονόμου, σχετικά με την αυστηρότητα με την οποία η ΔΕΗ διακόπτει την παροχή ρεύματος στην περιοχή του Θριάσιου Πεδίου, σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Παρά τις συνεχιζόμενες διακοπές ο κ. Ζερβός εσπευσε να “δικαιολογήσει” τους καταναλωτές λέγοντας ότι, “παρά την τρέχουσα δυσμενή οικονομική συγκυρία, η συντριπτική πλειονότητα των πελατών της ΔΕΗ είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους”.

Απ’ ότι φαίνεται δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς.