Στη Μόσχα η Μέρκελ.

Στη Μόσχα μεταβαίνει η Άγκελα Μέρκελ  για συνομιλίες με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, σε μια δύσκολη εποχή για τις σχέσεις των δυο χωρών μετά την επικριτική στάση του Βερολίνου, σε  ζητήματα δημοκρατίας και ελευθερίας στη Ρωσία.

Παρόλα αυτά ο ρώσος πρόεδρος προσκάλεσε σε επίσκεψη κορυφής τη γερμανίδα καγκελάριο καθώς στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι η ρώσο-γερμανική οικονομική συνεργασία, δεδομένου οτι η Γερμανία διαθέτει σημαντικά συμφέροντα στη Ρωσία, η οποία είναι ο κύριος εμπορικός της εταίρος και από αυτήν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η προμήθεια του Βερολίνου σε φυσικό αέριο.

Παρόλα αυτά η Αγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με γερμανική κυβερνητική πηγή, δεν θα κάνει πίσω στο θέμα των δικαιωμάτων και τηςελευθερίας και θα υποστηρίξει ξανά,  την ενίσχυση των δικαιωμάτων των πολιτών στη Ρωσία.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Γκίντο Βεστερβέλε μίλησε τη Δευτέρα για ένα “κρίσιμο ανοικτό διάλογο” με τη Μόσχα.

Η Γερμανία ήταν η πρώτη χώρα που επισκέφτηκε ο Πούτιν την 1η Ιουνίου, λίγο μετά την επιστροφή του στο Κρεμλίνο για την τρίτη θητεία του ως πρόεδρος της Ρωσίας.