Μουντιάλ 2014: Η συνέντευξη των Καρνέζη, Μανιάτη

Οι Ορέστης Καρνέζης και Γιάννης Μανιάτης ήταν οι διεθνείς που απάντησαν χθες στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου από τη βάση της Εθνικής ομάδας, στο Αρακαζού της Βραζιλίας.

«Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι. Είναι τιμή να είσαι σε ένα Μουντιάλ. Για κάποιους είναι ξεχωριστό, γιατί είναι η πρώτη διοργάνωση. Ένα παιδικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Ο κόσμος είναι φιλόξενος και προσπαθεί να μας λύσει όλα τα προβλήματα» δήλωσε ο διεθνής τερματοφύλακας.

Ερωτηθείς για την πρώτη αντίπαλο της Εθνικής στο Μουντιάλ, την Κολομβία, απάντησε ότι «είναι επικίνδυνη από τη μέση και μπροστά. Πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση την ημέρα του αγώνα και απόλυτα συγκεντρωμένοι. Αν το κάνουμε αυτό δεν θα έχουμε πρόβλημα. Κανείς δεν μπορεί να έχει έπαρση. Θα ήταν λάθος να δείξει κάποια ομάδα περισσότερη αυτοπεποίθηση από αυτή που πρέπει».

Όσο για την απουσία του Φαλκάο; «Είναι κρίμα το ότι χτύπησε. Είμαστε ποδοσφαιριστές και καταλαβαίνουμε πόσο άσχημο είναι αυτό. Η Κολομβία έχει παίκτες υψηλού επιπέδου και δεν στηρίζεται σε έναν μόνο παίκτη. Αν εμείς είμαστε όμως όπως πρέπει, θα είμαστε καλά στο τέλος του αγώνα». Ως μεγαλύτερη δυσκολία μέχρι στιγμής απάντησε ότι είναι «οι καιρικές συνθήκες. Δεν έχουμε συνηθίσει σε αυτή την κατάσταση».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μανιάτης υπογράμμισε ότι «είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στη Βραζιλία. Είχαμε μια μικρή ταλαιπωρία αλλά το ξεχνάμε. Είναι δύσκολο το κλίμα, έχει υγρασία και ζέστη, αλλά θα το συνηθίσουμε και δεν θα έχουμε πρόβλημα. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε το καλύτερο για την Εθνική. Το Μουντιάλ το ευχαριστιέσαι μόνο όταν κερδίζεις. Μόνο αν προκριθούμε θα είμαστε χαρούμενοι».

Κληθείς επίσης να απαντήσει για το εάν η απουσία του Φαλκάο διευκολύνει τα σχέδια των Ελλήνων διεθνών στον αγώνα με την Κολομβία, απάντησε: «Η απουσία του Φαλκάο είναι μεγάλη αλλά εμείς δεν στεκόμαστε σε πρόσωπα. Κοιτάμε συνολικά πως αγωνίζεται η Κολομβία. Θα επικεντρωθούμε σε αυτό και όχι στα προβλήματα της Κολομβίας. Δεν υπάρχει σιγουριά για νίκη για αυτό κανείς δεν λέει τη λέξη αυτή. Εμείς είμαστε ομάδα που δύσκολα χάνει».

Ο αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην υποδοχή της οποίας έτυχε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο Αρακαζού: «Με το που κατεβήκαμε από το αεροπλάνο ζήσαμε θερμή υποδοχή. Μου έκανε εντύπωση. Όσο τους ζούμε βλέπουμε ότι όλος ο κόσμος μας χαιρετά και είναι ευχάριστο».