ΗΠΑ: Δεν πήρε το χρίσμα των ρεπουμπλικανών ο Κάντορ στη Βιρτζίνια

Ο Έρικ Κάντορ, επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ηττήθηκε στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα του κόμματός του στην πολιτεία όπου εκλέγεται, την Βιρτζίνια, από τον αντίπαλό του και μέλος του Tea Party, τον Ντέιβιντ Μπρατ, γεγονός που συνιστά θρίαμβο για το μόλις τεσσάρων ετών κίνημα.

Ο Κάντορ, δικηγόρος 51 ετών, θεωρείται ο δεύτερος ισχυρότερος Ρεπουμπλικανός στη Βουλή των Αντιπροσώπων κι αναμενόταν να κερδίσει στις προκριματικές έχοντας μάλιστα συγκεντρώσει πολύ περισσότερα χρήματα από τον Μπρατ.

Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, ο Ντέιβιντ Μπρατ, καθηγητής Οικονομικών, είναι ο νικητής των προκριματικών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος με 56%, ενώ ο Κάντορ, ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά το 2000 και εθεωρείτο διάδοχος του προέδρου της Βουλής Τζον Μπένερ, συγκεντρώνει το 44%.

Ο Μπρατ, πρώην σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, υποστήριζε ότι ο Κάντορ δεν ήταν αρκετά συντηρητικός και τον κατηγορούσε ότι πρόδωσε τις συντηρητικές αξίες στα ζητήματα των δημοσίων δαπανών, του εθνικού χρέους και της μετανάστευσης.