Μοσκοβισί: Αν σώσουμε την ΕΕ κανείς δεν θα ρωτά “ποιός δηλητηρίασε την Ευρώπη για 2 χρόνια”

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί, μετά το πρωτοσέλιδο του Economist ότι η «Γαλλία είναι μια ωρολογιακή βόμβα στην καρδιά της Ευρώπης», κατηγορώντας την Ευρωζώνη, για σημαντική καθυστέρηση στην λήψη αποφάσεων. Σε συνέντευξή του στους Financial Times δήλωσε πως “η επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη, που θα καταστήσει σταθερή και τη γαλλική οικονομία, γίνεται ακόμα πιο δύσκολη λόγω των καθυστερήσεων στο θέμα της Ελλάδας».

“Είναι απαραίτητη η επίτευξη μίας οριστικής συμφωνίας διάσωσης της Ελλάδας την επόμενη εβδομάδα”, επεσήμανε ο γάλλος υπουργός, ενώ ερωτηθείς για το αν αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να αφορά ένα “χάρισμα” χρέους στην Ελλάδα, μία προοπτική που απορρίπτει η γερμανική πλευρά, ο Μοσκοβισί υποστηρίζει:

“Όλες οι παράμετροι βρίσκονται στο τραπέζι. Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί, αλλά πρέπει να πετύχουμε. Αν τα καταφέρουμε, θα αφήσουμε πίσω την ερώτηση του “ποιος δηλητηρίασε την Ευρώπη για δύο χρόνια”.

Όσο για τις επιθέσεις που δέχεται τελευταία η γαλλική οικονομία, κυρίως από τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, ο κ Μοσκοβισί τις χαρακτήρισε “παράλογες και αβάσιμες”.

“Κοιτάξτε τις αποφάσεις που έχουμε πάρει. Είναι αξιόλογες. Καμία κυβέρνηση δεν πραγματοποίησε ποτέ τόσες μεταρρυθμίσεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Θα κριθούμε από τα αποτελέσματα, αλλά το να καταδικάζεις μία κυβέρνηση επειδή οι προκάτοχοί της δεν έκαναν μεταρρυθμίσεις δεν είναι απλά άδικο, είναι λάθος” δήλωσε.