Ο δεύτερος γάμος και πώς θα πετύχει

Με 8 στα 10 νέα ζευγάρια να χωρίζουν, το διαζύγιο είναι στις μέρες μας απόλυτα συνηθισμένο. Ο δεύτερος γάμος το ίδιο! Πώς όμως  θα κάνουμε τον δεύτερο γάμο μας να πετύχει; Ακούμε τις συμβουλές των ειδικών.-Για έναν επιτυχημένο δεύτερο γάμο η πρώτη και βασική μας αρχή είναι να δώσουμε οριστικό τέλος στον πρώτο! Ακούγεται αυτονόητο αλλά δεν είναι. Πέρα από τα διαδικαστικά, τα οικονομικά, τα νομικά και τα τυπικά, που δεν είναι και λίγα, υπάρχει και το τεράστιο συναισθηματικό κομμάτι μιας παλιάς αγάπης που τώρα ήρθε η ώρα να πάει στον παράδεισο. Και να σταματήσει να στέλνει μηνύματα μετά τα μεσάνυχτα.

-Ας κάνουμε μια καινούργια αρχή. Μερικά πράγματα μπορεί να είναι λεπτομέρειες αλλά τελικά δυναμιτίζουν το καινούργιο ξεκίνημα. Όχι στο ίδιο σπίτι, στο ίδιο κρεβάτι, στα ίδια στέκια. Μια καινούργια αρχή σημαίνει οριστική αλλαγή που θα διώξει τα φαντάσματα του παρελθόντος.

-Από τα λάθη μας διδασκόμαστε τα πιο σημαντικά μαθήματα στην προσωπική μας ζωή. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι όμως να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να παραδεχόμαστε πως  φταίξαμε ακόμα και αν ο χωρισμός δεν ήταν δική μας απόφαση.

– Ας δώσουμε χώρο στον νέο άνθρωπο που μπαίνει στη ζωή μας να αναπτύξει τη δυναμική του, ας δώσουμε άλλη μια ευκαιρία στη συντροφικότητα.

– Ας μην συγκρίνουμε.Οι άνθρωποι είναι εντελώς ανόμοιοι και οι συγκρίσεις τους θίγουν ακόμα και όταν τους εγκωμιάζεις.

-Ζητάμε συμβουλές από τους ειδικούς, αν υπάρχουν παιδιά. Σε όποια ηλικία και να βρίσκονται, όσο καλή επικοινωνία και να έχετε, η νέα κατάσταση θα σας βρει όλους εξίσου απροετοίμαστους και υπερευαίσθητους. Η ψύχραιμη φωνή του ειδικού θα επαναφέρει την ισορροπία. Υπάρχουν τρία “καμπανάκια” που δείχνουν πως πρέπει να αναζητήσουμε τη βοήθεια ψυχολόγου:

1. Όταν τα προβλήματα χρονίζουν.

2. Όταν ο περίγυρος αρχίζει και επεμβαίνει.

3. Όταν τα συμπτώματα αρχίζουν να γίνονται σωματικά.

Πηγή: Madame Figaro