Ενοχη η BP για την καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού. 4,5 δισ δολάρια η αποζημίωση ρεκόρ

Το αστρονομικό ποσό των 4,5 δισ. δολάρια έφτασε το συνολικό πρόστιμο που επιβλήθηκε στην BP, για την έκρηξη που σημειώθηκε στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon το 2010. Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η πετρελαϊκή εταιρεία κατέληξε σε συμβιβασμό με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, που προβλέπει την καταβολή 4 δισ. δολ. στο υπουργείο Δικαιοσύνης σε περίοδο πέντε ετών και 525 εκατ. δολ, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στα επόμενα τρία έτη.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε μία πενταετής περίοδος επιτήρησης καθώς και η λήψη μέτρων για τη βελτίωση της ασφάλειας στις δραστηριότητες στον Κόλπο του Μεξικού.

Η BP, συμφώνησε να δηλώσει ένοχη για 11 κακουργήματα που σχετίζονται με τις ενέργειες των υπαλλήλων της στην πλατφόρμα που κόστισαν τη ζωή 11 υπαλλήλων, για δύο πταίσματα και για ένα κακούργημα για την παρακώλυση των ερευνών του  Κογκρέσου.

Το πρόστιμο της BP, είναι το μεγαλύτερο για εταιρεία στις ΗΠΑ, καθώς “κατέρριψε” το πρόστιμο των 1,3 δισ. δολαρίων που είχε επιβληθεί στην Pfizer το 2009.