Μιλάμε για το θέατρο με τη Μαρία Αθήνη

Δημοσιογράφος από τον περιοδικό και ηλεκτρονικό Τύπο, σεναριογράφος δύο επιτυχημένων σίριαλ (Σαν Όνειρο και Τελευταία Παράσταση) η Μαρία Αθήνη έγραψε πέρσι την πρώτη της θεατρική κωμωδία και συνεχίζει …ακάθεκτη. Το Είδα φως και μπήκα σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου παίχτηκε με επιτυχία στον Κόμη την περασμένη άνοιξη και τώρα η φετινή σεζόν την βρίσκει παρούσα σε δύο πρεμιέρες ή τρεις, ή μήπως τέσσερις;…Οι αριθμοί δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει μόνο να κυνηγάς τα όνειρά σου.

Αποκλειστικές πληροφορίες της www.laimitomos.com λένε πως θα είστε και πάλι κάθε Δευτέρα στον Κόμη…

Αφού …«Άρχισαν τα όργανα»! Η φετινή παράσταση βγήκε πραγματικά μέσα από την προηγούμενη και είναι μια συνεργασία για την οποία νιώθω πολύ τυχερή. Η Έφη Οικονομάκη και ο Τάκης Παπαματθαίου με σκηνοθέτη τον Παντελή Καναράκη παίζουν το παντρεμένο ζευγάρι που μετά από 25 χρόνια γάμου αποφασίζει να κυνηγήσει τα όνειρα που άφησε πίσω. Στο δεύτερο μέρος, το θέατρο γίνεται πάλκο και ακολουθεί ένα εξαιρετικό λαϊκό πρόγραμμα με μαέστρο τον Γιάννη Μιχαήλ και με την επιμέλεια του Κώστα Μπαλαχούτη από το www.ogdoo.gr

Πώς διατηρεί κανείς το χιούμορ του στην κρίση;

Όλες οι ανθρώπινες καταστάσεις έχουν την κωμική πλευρά τους, αρκεί να τις δεις με χιούμορ και από απόσταση ασφαλείας. Το δημιουργικό στοίχημα της κρίσης είναι πρώτα να τα ξαναβρούμε με τον εαυτό μας, μετά να διευρύνουμε τις συνεργασίες μας, να συλλέξουμε υλικό και τελικά να προσπαθήσουμε να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

“Να ονειρευτούμε” μας καλούσατε και στο Είδα φως και μπήκα…

Αλλά πρώτα να νιώσουμε τι σημαίνει “Ελευθερία” για να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας. Είναι και το θέμα της νέας θεατρικής κωμωδίας που γράψαμε μαζί με τον Σταύρο Στάγκο. Λεπτομέρειες σύντομα ή όπως λένε στο σινεμά coming soon to a theater near you!

Είστε μαμά ενός μικρού παιδιού. Σας επηρέασε αυτό στην απόφαση να ασχοληθείτε με το παιδικό θέατρο;

Μου πρόσφερε ανεκτίμητη εμπειρία γιατί βλέπω πολλές παιδικές παραστάσεις κάθε χρόνο και αυτό έχει οξύνει την κρίση μου. Έτσι, όταν ο συνθέτης και δάσκαλος Χρήστος Κλαδάς μου έβαλε να ακούσω τα υπέροχα τραγούδια που έγραψε για το “Μια Χώρα Μουσική” ανταποκρίθηκα αμέσως, το ίδιο και η Μαρία Γιαννούλη που σκηνοθετεί την παράσταση.  Δεν είναι τυχαίο πως και οι τρεις έχουμε μικρά παιδιά.

Τι διαφορετικό έχουν τα παιδιά ως κοινό σε μια παράσταση;

Τα παιδιά είναι το πιο απαιτητικό και αυθόρμητο κοινό που υπάρχει, ενώ συγχρόνως είναι και το πιο καλοπροαίρετο κοινό, πάντα έτοιμα να τα πιστέψουν όλα. Παραδίδουν μαθήματα στους δημιουργούς των θεατρικών παραστάσεων –όταν τους ενδιαφέρει να μάθουν βέβαια.

Όταν στο τέλος σας λένε οι θεατές τους άρεσε το έργο νιώθετε δικαίωση;

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Ειδικά όταν σου το λένε τα παιδιά είναι η πιο πολύτιμη στιγμή, γιατί σημαίνει πως κι εσύ που το δημιούργησες, μπόρεσες να ανακαλέσεις το χαρούμενο παιδί που ήσουν κάποτε.

 

Info:

«Μια Χώρα Μουσική», στην μουσική σκηνή Αυλαία, κάθε Κυριακή στις 12.00 από 4.11.2012

«Άρχισαν τα Όργανα», στον Κόμη, κάθε Δευτέρα στις 21.00 , από 26.11.2012