Κάμερον: Απειλεί με βέτο για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε

Την πρόθεση του να θέσει βέτο για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε , αν αυτός δεν είναι σύμφωνος με τα συμφέροντα των Βρετανών δήλωσε σε συνέντευξή του λίγες ώρες πριν από την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου του  Συντηρητικού Κόμματος στο Μπέρμινγκχαμ, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Την απειλή του για μπλοκάρισμα του προυπολογισμού επανέλαβε σήμερα στην εφημερίδα Sunday Telegraph και έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί “σκανδαλώδεις” προσπάθειες αύξησης του προϋπολογισμού της Ε.Ε, οι οποίες εμφανίζονται στις διαπραγματεύσεις για την περίοδο 2014-2020.

“Σχετικά με την οικονομική συμφωνία-πλαίσιο των επόμενων χρόνων, θα είναι απαράδεκτο να τροφοδοτηθεί ένας κεντρικός προϋπολογισμός από ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων των ευρωπαίων φορολογούμενων”, τόνισε ο Κάμερον.

“Για τον λόγο αυτό θα δώσουμε μια σκληρή μάχη”, πρόσθεσε.

“Αν χρειαστεί να πω ‘όχι’ σε μια συμφωνία που δεν είναι σωστή για την Βρετανία, θα το κάνω”, επισήμανε.

“Θα είναι σκανδαλώδες να δούμε μεγάλες αυξήσεις στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό , την ίδια ώρα που θα πρέπει να προχωρήσουμε σε περικοπές στον εθνικό προϋπολογισμό μας”, υπογράμμισε ο Κάμερον και πρόσθεσε πως οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, το άλλο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, συμφωνεί με αυτήν την πολιτική γραμμή.

Ο Κάμερον προτείνει να υπάρξουν δύο ευρωπαϊκοί προϋπολογισμοί, ένας για τις 17 χώρες της ευρωζώνης και ένας για τις υπόλοιπες δέκα χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Βρετανία.