Μητροπολίτης βίασε νεαρή μητέρα. Κωφεύει η Αρχιεπισκοπή.

Μια ολόκληρη εβδομάδα έχει μεσολαβήσει από την δημόσια αποκάλυψη μιας μητέρας δύο παιδιών ότι πριν από ενάμιση χρόνο, έπεσε θύμα βιασμού από Μητροπολίτη. Η αποκάλυψη έγινε στις 24 Οκτωβρίου στην εκπομπή “ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΡΙΚ” με παρουσιάστρια την κ. Ελίτα Μιχαηλίδου.

Μια ολόκληρη εβδομάδα που όσο η Εκκλησία της Κύπρου κλείνει ερμητικά τα αυτιά της στις τραγικές αποκαλύψεις και διατηρεί τον «ιερέα» στη θέση του, τόσο απομακρύνεται από την επίσημη θέση της: “Διαφάνεια σε όλους και όλα».

Ο δράστης, Μητροπολίτης και εξέχουσα  προσωπικότητα του νησιού, καταχράστηκε την εξουσία του και βίασε μια νεαρή γυναίκα που είχε καταφύγει στην ενορία του για βοήθεια.

Αφού την  κάλεσε για να της ανακοινώσει τα «ευχάριστα», όπως της είπε, για την έγκριση αιτήματός της για οικογενειακό βοήθημα, τη νάρκωσε  και ασέλγησε σε βάρος της. Όλη εκείνη την ώρα, η άτυχη γυναίκα είχε χάσει τις αισθήσεις της. Όταν συνήλθε, βρήκε τον ιεράρχη πάνω στο κορμί της λέγοντας της «τώρα μπορείς να φύγεις».

Η γυναίκα τρομοκρατημένη κράτησε κλειστό το στόμα της θέλοντας να κρύψει την ντροπή της. Ένα συναίσθημα που βιώνουν όλα τα θύματα βιασμού.

Όμως και τώρα, ενάμιση χρόνο μετά, που βρήκε το θάρρος να αποκαλύψει το μυστικό που καίει την ψυχή της,  βρήκε τις πόρτες των αρμοδίων κλειστές. Κανείς δεν θέλει να την ακούσει. Λες και φταίει.

Κι όμως παρότι  πολλοί γνωρίζουν, ανάμεσα τους και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, τον οποίο προσωπικά ενημέρωσε το θύμα, κανείς δεν φαίνεται αποφασισμένος να δώσει δικαίωση. Το παράδοξο είναι, οτι ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ενήμερος για το θέμα, λέγοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που παρόμοιες κατηγορίες βαραίνουν τον ιερέα.

Παρόλα αυτά, ο ιερέας παραμένει στα καθήκοντα του, κοντά σε δεκάδες άλλες γυναίκες που ανυποψίαστες «φιλούν» το χέρι του πνευματικού τους.

Μόνο θύμα μια μάνα με δύο παιδιά, που το μόνο που ζήτησε ήταν  βοήθεια από το Θεό.

Απέναντί της όλοι εμείς που απλά παρακολουθούμε το δράμα της, υπεύθυνοι όλοι εσείς, που απλά δεν κάνετε τίποτα.

Η ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ θα επανέλθει σύντομα με περαιτέρω στοιχεία.