Με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας συναντήθηκε ο Πρόεδρος

Επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας πραγματοποίησε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο, σταθμό του ταξιδιού του προς τη Νέα Υόρκη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η σύζυγός του και η συνοδεία του έγιναν δεκτοί από τον Αρχιεπίσκοπο Γρηγόριο και τους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής, στο παρεκκλήσι της οποίας τελέστηκε δέηση προς πρόοδο του κυπριακού λαού.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τη συνοδεία του και, αφού αναφέρθηκε στην πληθωρικότητα και την αφοσίωση του απόδημου Ελληνισμού που πάντα βοηθά την Κύπρο και την Ελλάδα, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο ταξίδι του Προέδρου Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η Κυβέρνησή του θα πράξει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, σε κλίμα ενότητας και συνεργασίας με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και με την Ελληνική Δημοκρατία, ώστε να έρθει η ημέρα της Ανάστασης για την Κύπρο και τα κατεχόμενα, με απαλλαγή από τα τουρκικά στρατεύματα, τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ειρηνική συνύπαρξη των Κυπρίων.

Πρόσθεσε ότι πρόθεσή του στη Νέα Υόρκη θα είναι να προβάλει την αναγκαιότητα οι ισχυρές χώρες να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να διεξαχθούν οι συνομιλίες με ελπίδα και προοπτική, ώστε να υπάρξει επιτέλους ευτυχής κατάληξη.

Επίσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήρε τη στήριξη της Αρχιεπισκοπής και της ομογένειας προς την Κύπρο και στη συνέχεια αντήλλαξε δώρα με το Αρχιεπίσκοπο.

Το βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα απευθυνθεί στην παροικία με ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Κυπριακό Κοινοτικό Κέντρο του βορείου Λονδίνου, σε εκδήλωση που διοργανώνει η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου.