“Όταν επικρίνεις πρόσεχε να μην επικριθείς για το ίδιο”

Όταν επικρίνεις κάποιον πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός να μην επικριθείς για το ίδιο πράγμα, ήταν το σχόλιο του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού σε σχέση με τις κατηγορίες και τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας για απουσία του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας από κρίσιμες συναντήσεις και συσκέψεις.

Στο περιθώριο επίσκεψη του στη ΡΑΕΚ και κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα στον Τύπο για απουσία του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη από κρίσιμες συναντήσεις και συσκέψεις, ο κ. Κυπριανού δήλωσε αρχικά πως ο ίδιος δεν είναι εκπρόσωπος του κ. Δημητριάδη για να απαντήσει σε αυτό το θέμα και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους για απαντήσεις στον ίδιο τον κ. Δημητριάδη.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως «εκείνοι που λένε αυτά τα πράγματα θα πρέπει να είναι διπλά και τριπλά προσεκτικοί διότι αν κατηγορούν κάποιους για αυτά τα πράγματα μπορεί πολύ εύκολα κάποιος να κατηγορήσει και κάποιους άλλους για παρόμοιες συμπεριφορές».
Ερωτηθείς ποιους εννοεί, είπε πως σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να πει κάτι, αλλά αν προκληθεί, έχει να πει πράγματα, όπως ανέφερε. «Όταν κάποιος κρίνει κάποιον και τον επικρίνει, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός ο ίδιος να μην συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο», είπε.

Ερωτηθείς αν το σχόλιο του αφορά κυβερνητικά στελέχη, επέμεινε ότι δεν θέλει να πει τίποτα περισσότερο αυτή τη στιγμή.