Μετά την “πυρηνική βόμβα” η ανάπτυξη…

“Μετά την “πυρηνική βόμβα” στοχεύουμε στην ανάπτυξη” σημείωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην συνέντευξη τύπου πριν λίγη ώρα και τόνισε πως “Δεν θα χρειαστεί άλλη Σύνοδος για να εκταμιευθεί η επόμενη δόση.”Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στο ζήτημα της ανάπτυξης τονίζοντας πως όσα συζητήθηκαν μέχρι τώρα αποτελούν δικαίωση των θέσεων της Ελλάδας “Αυτό το οποίο συζητήθηκε ήταν μια δικαίωση των θέσεων μας για το ζήτημα της ανάπτυξης. Ανοίγεται ο δρόμος να επωφεληθεί η Ελλάδα απο την ανάπτυξη που η ΕΕ αναγνωρίζει πια ως το μείζον θέμα.”

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν θα χρειαστεί νέα Σύνοδος για την εκταμίευση της δόσης και ότι αυτή θα προωθηθεί αμέσως μετά την θετική έκθεση της τρόικα.Τόνισε πως ο ελληνικός λαός θα πιει το τελευταίο πικρό ποτήρι για να περάσει αμέσως μετά στην ανάπτυξη και την ευημερία, ενώ άφησε σαφείς αιχμές αναφερόμενος στα ταμειακά αποθέματα της χώρας τα οποία επαρκούν μέχρι της 16 Νοέμβρη.

“Δεν θα χρειαστεί και άλλη συνοδος κορυφής για την εκταμίευση της δόσης και θέλω να σας πω ότι είμαι βέβαιος πως μετά την θετική έκθεση της τρόικα θα προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης χωρίς άλλο διαδικαστικό ζήτημα. Θα πιούμε το τελευταίο πικρό ποτήρι, αλλά θα είναι η αρχή μιας νέας σελίδας για την Ελλάδα. Μόλις περάσουν τα δύσβατα μέτρα, θα περάσουμε στην ανάπτυξη…

Ως τα μέσα Νοεμβρίου θα έχει τελειώσει αυτή η διαδικασία. Άλλωστε μέχρι της 16 Νοεμβρίου επαρκούν τα αποθέματα σε ευρω της χώρας.”

Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία κατα τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής να μιλήσει με τους υπόλοιπους ηγέτες για το θέμα του επόμενου ΕΣΠΑ, τις λεγόμενες δημοσιονομικές προοπτικές, ζητώντας να μην υπάρξουν περαιτέρω περικοπές. Οι περσινές προτάσεις και τα κριτήρια που μεταχειριστήκαμε δεν λάμβαναν υπόψη την τεράστια ύφεση όπως δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς” Εδώ έπεσε πυρηνική βόμβα…τα κριτήρια λοιπόν πρέπει να αλλάξουν”.

Την ίδια ώρα ευχαριστίες έστειλε απο τις Βρυξέλλες στους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση για την συμπαράσταση τους “Ευχαριστώ και τους δυο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση για την ενεργό συμπαράσταση τους..Δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι ήμουν μόνος στις βρυξέλλες..”.

Τέλος, αναφορά έκανε και στις συνέπειες της ύφεσης και της ανεργίας στην ελληνική κοινωνία και  υπογράμμισε ότι η “υφεση και η ανοδος της ανεργιας τροφοδοτεί τον εξτρεμισμό και τον λαικισμό.”.