Μέθοδος συνετισμού με τη…ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Άφησε τις αναγνωρισμένες παιδαγωγικές μεθόδους και προχώρησε σε πιο …ριζικές ο καθηγητής της Α΄ Γυμνασίου του 46ου Γυμνασίου των Εξαρχείων στην Αθήνα. Θα φώναζε, τους απείλησε ,τη  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να τους δείρει (!) αν δεν σταματούσαν τη φασαρία στην τάξη.
Οι Έλληνες μαθητές δεν έμειναν απαθείς.Αντέδρασαν έντονα, υπερασπίστηκαν τους αλλοδαπούς συμμαθητές τους και τιμωρήθηκαν από τον καθηγητή με αποβολή. Έστειλαν ,όμως, ένα δυνατό μήνυμα, με πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις, σε μία κοινωνία που φαίνεται να έχει χάσει τον προσανατολισμό της .
Το περιστατικό παραδέχθηκε η διευθύντρια του σχολείου.  Συνέβη, αλλά είναι άσχετο με τη γενική κουλτούρα του σχολείου, που δεν είναι ρατσιστική, υποστήριξε.  Στο σχολείο, εφαρμόζονται προγράμματα για την ενίσχυση των αλλοδαπών μαθητών και υπάρχουν «αντισώματα» για τέτοιου είδους περιστατικά, πρόσθεσε.
Είναι πράγματα που όπως ξέρετε γίνονται.Δεν υπάρχει κανένας χώρος που να είναι απαλλαγμένος από αυτές τις απόψεις. Εμείς εδώ πέρα είμαστε 500 νοματαίοι, συνεπώς είναι φυσικό να υπάρχει και αυτή η άποψη.
Όμως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ποια είναι η πολιτική του σχολείου.
Δεν μπορώ να σας πω κιόλας ότι εδώ είναι ο παράδεισος».
Δεν προτίθεται, πάντως, όπως διευκρίνισε  να καταφύγει στις αρμόδιες αρχές κατά του καθηγητή, γεγονός που αφήνει ερωτήματα.