Σαμαράς:Το κλίμα στην Ευρώπη έχει αλλάξει…

“Το κλίμα στην Ευρώπη έχει αλλάξει” δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη χθεσινοβραδινή δήλωση των 17 , προσθέτοντας πως η επίσημη δήλωση που έγινε για την Ελλάδα τονίζει την επιστροφή της χώρας στη σωστή τροχιά.“Μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω για την Ελλάδα και όλοι αναγνώρισαν ότι η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τελευταία” αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να εκταμιευθεί η δόση των 31,5 δις αμέσως μετά την έκθεση της τρόικα, καθώς όπως είπε “η ελληνική κοινωνία και οικονομία βρίσκεται στα όρια της.Το αίμα της οικονομίας που λέγεται ρευστότητα είναι στο μηδέν, η ανεργία έγινε εφιαλτική και σβήνεται το δικαίωμα στα όνειρα των νέων παιδιών.Ο Έλληνας καθημερινά ζει ένα δράμα. Αυτό δεν είναι Ευρώπη.” τόνισε ο πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα κάνει λόγο για αλλαγή κλίματος, καθώς η επίσημη δήλωση που έγινε για τη χώρα επιβεβαιώνει την προοπτική της εκταμίευσης και παγιώνει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. “Το κλίμα έχει αλλάξει..και αυτό εκφράστηκε απο την επίσημη δήλωση της ευρωζώνης ..

Η μόνη επίσημη δήλωση της ευρωζώνης που έγινε ήταν για την Ελλάδα και υπάρχει θετική αναφορά τόσο στη χώρα μας, όσο και στην προοπτική της εκταμίευσης, καθώς επίσης για πρώτη φορά εκφραζεται η βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, θα μείνει στο ευρώ….” και προσθέτει πως “Αυτή η θετική αναφορά αλλάζει την ψυχολογική διαθεση και τονίζει το γεγονός ότι μπήκαμε πάλι σε σωστή τροχιά…back on track.