Μήνυμα Βενιζέλου προς ΕΕ: “Εχουμε φτάσει στα όρια μας”

Έχουμε φτάσει στα όριά μας, πρέπει να γίνουν σεβαστές οι θυσίες του ελληνικού λαού και χρειαζόμαστε πραγματική στήριξη, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών
και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χάνες Σβόμποντα, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα στην Ιπποκράτους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση της ΚΟ του κόμματος ζήτησε από τον κ Σβομπόντα να μεταφέρει την πραγματική εικόνα  της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως εγγυητής της σταθερότητας, της εθνικής στρατηγικής για έξοδο από την κρίση, με ασφάλεια και προοπτική, για την Ελλάδα», δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Σβόμποντα εξέφρασε την στήριξη του στο ΠΑΣΟΚ για τη διαμόρφωση ενός «λογικού» πακέτου λέγοντας ωστόσο, ότι είναι σημαντικό η τρόικα να δείχνει «ευελιξία» για κάποια ζητήματα και πως το «αποτέλεσμα» πρέπει
να προέλθει από τις συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων και της τρόικας και όχι να επιβάλλεται «απ’ έξω».

«Η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα και αντίστροφα» είπε ο κ. Σβόμποντα.

Συνάντηση με τον πρόεδρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών είχε και ο υπουργός οικονομικών  Γ. Στουρνάρας κατά την οποία οι δυο άνδρες συμφώνησαν, ότι στο επόμενο διάστημα θα αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία και η χώρα θα μπορέσει να γίνει πόλος προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κατάσταση στην οικονομία και οι προσπάθειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Επίσης συζητήθηκε το πακέτο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση και η ανάγκη να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι διαδικασίες για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Τέλος, ο κ. Σβόμποντα αναγνώρισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα, καθώς και την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην οικονομία.