Εσωτερική δολιοφθορά στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών;

Οι Anonymous δεν βρίσκονται τελικά πίσω από τη χθεσινή διαρροή σημαντικών εγγράφων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στην Αθήνα, καθώς , σύμφωνα με την από ελληνική αστυνομία «δεν βρέθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη που να επιβεβαιώνουν εξωτερική παραβίαση των συστημάτων και κλοπή των εγγράφων». Γεγονός που οδηγεί την έρευνα προς την κατεύθυνση της εσωτερικής δολιοφθοράς, από υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών.

Τα έγγραφα που διέρρευσαν αφορούν στο δημόσιο χρέος της χώρας, περιλαμβάνουν κωδικούς πρόσβασης στα υπολογιστικά συστήματα, πληρωμές συμβούλων και άλλων εταιρειών.

Πηγές της αστυνομίας συνδέουν την υπόθεση με την κλοπή εγγράφων από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, τον περασμένο Ιούλιο.

Η εντολή που έχει δοθεί αρμοδίως είναι να μη σταματήσει η έρευνα αν δεν βρεθούν οι ένοχοι, καθώς, είναι άγνωστο ακόμη πόσα ακριβώς έγγραφα έχουν υποκλαπεί αλλά και τι θα σημάνει η δημοσιοποίησή τους για την κυβέρνηση. Η  εικόνα άλλωστε, που δίνεται για το κορυφαίο υπουργείο είναι εκείνο του “ξέφραγου αμπελιού”, είτε το “χτύπημα” έγινε από χάκερς, είτε από υπάλληλο του υπουργείου.Όλα τα στοιχεία έχουν δοθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ώστε να υπάρξει άμεσα πόρισμα για το ποιοι εισέβαλαν στα συστήματα του υπουργείου και αν, εκτός από τα συγκεκριμένα έγγραφα, αναζητούσαν διάφορα άλλα στοιχεία όπως π.χ. λίστες με ονόματα.