Με τον Ρουμάνο Υπουργό Εξωτερικών συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

«Αλίμονο, αν δεχτούμε τις θέσεις της Τουρκίας, η Κύπρος τουρκοποιείται πολύ σύντομα»,τόνισε με έμφαση ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ στον υπουργό Εξωτερικών της Ρουμανίας Titus Corlatean, με τον οποίο συναντήθηκε νωρίτερα.

Στην Κύπρο, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος δεν υπήρξε ποτέ θρησκευτικό πρόβλημα και δεν θα υπάρξει…«Ο λαός μας, Έλληνες και Τούρκοι είναι ανοιχτόμυαλοι και δεν έχουμε θρησκευτικές διαφορές», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην Τουρκική αδιαλλαξία, διευκρίνισε ότι είναι ψευδές το πιστεύω των Ευρωπαίων ότι το πρόβλημα της Κύπρου είναι η σύγκρουση των δύο κοινοτήτων. Το πρόβλημα της Κύπρου τόνισε είναι η εισβολή και κατοχή του 40% του κυπριακού εδάφους. «Ενώ συμφωνήσαμε να συνομιλούμε για να βρούμε λύση ομοσπονδιακή, οι Τούρκοι δεν συνομιλούν για ομοσπονδία αλλά για συνομοσπονδία, έχουν ξεκαθαρίσει ότι επιθυμούν δύο κράτη και δεν πιστεύω ότι υπάρχει χέρι στην Κύπρο που μπορεί να υπογράψει μια τέτοια συμφωνία, να έχουμε δύο κράτη».

Ο κ. Χρυσόστομος μίλησε και για την πρόθεση της Εκκλησίας της Κύπρου για αδελφικές σχέσεις με όλες τις ορθόδοξες χώρες, αλλά και συνεργασία με τους προτεστάντες, τους καθολικούς, τους αγγλικανούς αλλά και τους μουσουλμάνους.