Μήνυμα αλληλεγγύης στους απολυμένους της ΕΡΤ από τον Δ. Κουτσούμπα

Ως το πιο ηχηρό δείγμα της αντιλαϊκής βάρβαρης πολιτικής χαρακτήρισε το κλείσιμο της ΕΡΤ πριν από ένα χρόνο ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας μπροστά στους συγκεντρωμένους από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

«Ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ από την συγκυβέρνηση τότε της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είμαστε εδώ» είπε και εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη στήριξη του κόμματος στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, αλλά και στον αγώνα, όπως είπε, όλων των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Ο κ. Κουτσούμπας συνέχισε λέγοντας ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση των χιλιάδων εργαζομένων της, πριν ένα χρόνο, ήταν το πιο ηχηρό δείγμα μιας αντιλαϊκής βάρβαρης πολιτικής που συνεχίζεται και τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, ιδιωτικοποιεί ή κλείνει δημόσιες επιχειρήσεις, απολύει εργαζομένους, καταργεί ασφαλιστικά και άλλα εργασιακά δικαιώματα με στόχο, σύμφωνα με τον ίδιο, να ενισχύσει τους μονοπωλιακούς ομίλους.

«Κι αυτή η πολιτική δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται με τον αυταρχισμό και την καταστολή που τόσο καλά πάνω στο πετσί σας γνωρίσατε κι εσείς» είπε.

Ο κ. Κουτσούμπας υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ πολλές φορές στο παρελθόν είχε ασκήσει κριτική στην ΕΡΤ, γιατί, όπως είπε, ως κρατική ραδιοτηλεόραση, στο πλαίσιο του σημερινού συστήματος, ήταν η φωνή αντιλαϊκών κυβερνήσεων, αντιλαϊκών διοικήσεων, ήταν η φωνή της κυρίαρχης ιδεολογίας, η φωνή της Ε.Ε.

«Κι αυτό παρά τις προσπάθειες των ίδιων των εργαζομένων της, δηλαδή των δημοσιογράφων, των τεχνικών, του διοικητικού και άλλου προσωπικού» συνέχισε και επεσήμανε ότι γι’ αυτό το λόγο δεν αρκεί η επιστροφή στο παρελθόν.

Όπως τόνισε ο κ. Κουτσούμπας ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ, αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ, πρέπει να βλέπει μπροστά και παρότρυνε σε συνεργασία όλων των εργαζομένων από το δημόσιο κα ιδιωτικό τομέα μαζί με τους ανέργους κατά της μνημονιακής πολιτικής.

Διαβεβαίωσε δε ότι το ΚΚΕ θα δώσει και το επόμενο διάστημα όλες του τις δυνάμεις για να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, όπως και όλοι οι απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τέλος εξέφρασε την αλληλεγγύη του σε όλους τους εργαζομένους που βρίσκονται στους δρόμους από τις καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών μέχρι τους εκπαιδευτικούς, μέχρι τους σχολικούς φύλακες και άλλους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.