Π. Καμμένος: Ο λαός είναι ισχυρότερος

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) Πάνος Καμμένος στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

«Πέρασε ένας χρόνος από τότε που το καθεστώς έδωσε εντολή να καταλάβουν τη Δημόσια Τηλεόραση και να κάνουν μια ελεύθερη φωνή να σωπάσει» είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Καμμένος και έκανε λόγο για μια δήθεν ΕΡΤ, την ψευδοΕΡΤ την οποία άνοιξαν φυλασσόμενη με τα ΜΑΤ.

Θα πρέπει όμως να καταλάβουν ότι όσα ΜΑΤ και να βάλουν, όσες δυνάμεις καταστολής και αν ενεργοποιήσουν, ο λαός είναι ισχυρότερος, είπε.

Εξήρε τους εργαζόμενους που ένα χρόνο τώρα κράτησαν όρθιοι παρά τις προσκλήσεις, τους εκβιασμούς και τις εξαγορές.

Υπενθύμισε ότι οι ΑΝΕΛ στάθηκαν δίπλα τους από την αρχή και τόνισε ότι θα παραμείνουν στο πλευρό τους, ενώ όπως τόνισε θα καλέσουν σε αυτό τον αγώνα το σύνολο του ελληνικού λαού.

«Το σύνολο των εργαζόμενων που αύριο θα είναι άνεργοι, γιατί η πολιτική της κυβέρνησης εκεί θα οδηγήσει τους εργαζόμενους» είπε.

Ακόμη κάλεσε τους συνταξιούχους, που όπως σχολίασε από την 1η Ιανουαρίου 2015 θα παίρνουν δέκα ευρώ για κάθε χρόνο δουλειάς, να κατέβουν και αυτοί στα πεζοδρόμια.

Την ίδια έκκληση απηύθυνε και στα δύο εκατομμύρια εκατό χιλιάδες ανέργους, Ελληνίδες και Έλληνες, παροτρύνοντας τους παράλληλα «να μην φοβηθούν και να ανατρέψουμε όλοι μαζί αυτό το ξενόφερτο καθεστώς».

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για ένα καθεστώς που δεν έχει προκύψει από εκλογές, αλλά προέκυψε από μια ξένη δύναμη.

«Δεν υπάρχουν υπουργοί, δεν υπάρχει κυβέρνηση, υπάρχουν επίτροποι και δανειστές και απέναντί τους ο ελληνικός λαός» σημείωσε.

Τέλος ευχήθηκε δύναμη στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, στους εργαζόμενους στα «Τσιμέντα Χαλκίδας» που βρίσκονταν στο συλλαλητήριο, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους και σε εκείνους που βρίσκονται στην ανεργία.