Μέχρι το Μάρτιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ανεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για το παλαιό αεροδρόμιο της Λάρνακας

Λίγα 24ωρα μετά τη δήλωση του υπουργού Συγκοινωνιών Ευθύμιου Φλουρέντζου, ότι έχει ναυαγήσει οριστικά η προοπτική κινεζικής επένδυσης στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου της Λάρνακας, νέα πρόταση, πάλι από κινεζικό όμιλο, πέφτει στο τραπέζι, ενώ την ίδια ώρα Κυβέρνηση και Hermes Airports ανακοινώνουν ότι θα προχωρήσουν σε διεθνή διαγωνισμό με ταχείς διαδικασίες για την αξιοποίηση του χώρου.

Από τον διεθνή διαγωνισμό δεν θα αποκλειστεί κανένας υποψήφιος επενδυτής, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Αλέκος Μιχαηλίδης , χαρακτηρίζοντας «ανοιχτή» τη διαδικασία αλλά και «ελκυστική» για την προσέλκυση των καλύτερων προσφορών, προς όφελος της κυβέρνησης και της Hermes.

Θα καθοριστεί ο χώρος και οι επιτρεπτές σε αυτόν δράσεις και θα οριστεί το γενικό πλαίσιο, βάσει του οποίου θα αναζητηθεί ο στρατηγικός επενδυτής, το αργότερο έως το τέλος Μαρτίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί από κυβέρνηση και διοίκηση της Hermeς, καθώς η δυσμενής οικονομική κατάσταση απαιτεί γρήγορες διαδικασίες ώστε να εισρεύσουν επίσης γρήγορα έσοδα στα κρατικά ταμεία, αλλά και να αξιοποιηθεί προς το κοινό καλό ο χώρος του παλαιού αεροδρομίου. Το ζητούμενο είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού να είναι απολύτως νόμιμη και να μην υπάρχουν σημεία που είναι πιθανό να προκαλέσουν τριγμούς στο μέλλον.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της ΗΕRΜΕS Aδάμος Ασπρής, δήλωσε ότι κοινή προσπάθεια είναι να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή επένδυση.