Μάθε τι γνωρίζει για σένα το facebook με ένα κλικ…

To Facebook διατηρεί έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών γύρω από τη δραστηριότητα των χρηστών του στο δίκτυο, καταγράφοντας ακόμη και την παραμικρή κίνηση που πραγματοποιείται στη σελίδα. Likes και διαδράσεις, διαφημίσεις για τις οποίες δείξατε ενδιαφέρον, τα events που παρακολουθείτε, τις επαφές σας με φίλους και συγγενείς, κάθε μήνυμα που στείλατε και λάβατε, οποιαδήποτε δημοσίευση και status update κάνατε από την πρώτη στιγμή που εγγραφήκατε.

Ολόκληρo το χρονικό σας βρίσκεται στη διάθεση του Facebook, ;οπως αναφέρει η Athensvoice, και πρόκειται για υλικό το οποίο αξιοποιεί για να μάθει περισσότερα για σας. Όταν το υλικό αυτό βρεθεί στα χέρια τρίτων, όπως απέδειξε πρόσφατα το σκάνδαλο Cambridge Analytica, οι εξελίξεις μπορεί να είναι δυσάρεστες.

Δείτε τι γνωρίζει το Facebook για εσάς και πώς μπορείτε να κατεβάσετε ό,τι έχετε στο προφίλ σας.

Ξεκινήστε από τη σελίδα «Ρυθμίσεις λογαριασμού» (δίπλα στην Αρχική Σελίδα, πατήστε το βελάκι προς τα κάτω για να τη βρείτε).

1. Πατήστε στο μενού Λογαριασμός στην πάνω δεξιά γωνία οποιασδήποτε σελίδας Facebook.
2. Πατήστε Ρυθμίσεις λογαριασμού
3. Πατήστε Κατεβάστε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας στο Facebook
4. Πατήστε το κουμπί Λήψη στην επόμενη σελίδα

Το Facebook θα σας στείλει ειδοποίηση για να κατεβάσετε το αρχείο σε μορφή συμπιεσμένου φακέλου.

Επειδή αυτό το αρχείο λήψης περιλαμβάνει το προφίλ σας (Χρονολόγιο), θα πρέπει να το κρατήσετε ασφαλές και να λάβετε προφυλάξεις κατά την αποθήκευση, αποστολή ή το ανέβασμα του σε οποιεσδήποτε άλλες υπηρεσίες.